Gudde tegen De Graafschap: “Geen onherroepelijke ranglijst na 26 wedstrijden”

Foto: Gudde tegen De Graafschap: “Geen onherroepelijke ranglijst na 26 wedstrijden”

Het bezoek dinsdag van de De Graafschap-directie aan Zeist heeft weinig opgeleverd. In een gesprek met de KNVB zei Eric Gudde onder meer dat je na 26 wedstrijden niet kan spreken van een definitieve ranglijst.

De algemeen directeur betaald voetbal ontvingen, samen met bestuurssecretaris Mark Boetekees, algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp en technisch manager Peter Hofstede van de Doetinchemmers. Gudde licht bij Voetbal International toe wat er besproken is. “Ik heb het als volgt gezegd: Na 26 wedstrijden kun je niet van een onherroepelijke ranglijst spreken, kijkend naar ranglijsten van de laatste tien jaar in onze en in zo’n tien buitenlandse competities.” 

Over compenstatie voor de getroffen clubs heeft De Graafschap nog geen concrete toezegging gekregen. De bond deed eerder een beroep op de Europese deelnemers om hun premies te delen. Dat zal vanuit de clubs zelf moeten komen, maar tot dusverre hebben alleen AZ en Willem II laten blijken dat ze een fors percentage willen afstaan. Bovendien is nog onzeker wanneer een nieuw Europees seizoen zal starten. Op zijn vroegst zullen er in september weer UEFA-premies naar de Eredivisie stromen, maar vermoedelijk gebeurt dat pas later. Cambuur en De Graafschap hebben echter nu problemen, omdat zij al aan het voorsorteren waren op promotie.

“Ik heb gezegd dat in deze een inspanningsverplichting ligt bij mij, met als mogelijkheden daarbij solidariteitsgelden uit het Europees voetbal, eventueel steun vanuit de KNVB, hoewel dat moeilijk ligt omdat we met 34 clubs te maken hebben én eventuele externe financiële steun”, sluit Gudde af.

Kan je je vinden in deze woorden?

  • Ja hoor
  • Nee, daar kan De Graafschap niks mee
251+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie