Lammers van grote waarde voor PSV in Den Haag

PSV heeft eindelijk weer eens een competitiezege buiten het Philips Stadion te pakken. Op bezoek bij laagvlieger ADO Den Haag had Sam Lammers een groot aandeel in de ruime overwinning: 0-3.

PSV had het lastig in het Cars Jeans Stadion, maar de ploeg van interim-trainer Ernest Faber kwam met enig fortuin op voorsprong. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf op advies van de VAR een strafschop vanwege hands en Sam Lammers had het geluk dat doelman Luuk Koopmans nét niet in staat bleek om zijn inzet vanaf elf meter uit zijn doel te ranselen.

Gesteund door deze voorsprong ging PSV op jacht naar meer doelpunten. Dat had in de eerste helft zeker gekund en misschien zelfs wel gemoeten, maar uitgerekend oud-PSV’er Koopmans wist erger te voorkomen voor de Haagse ploeg. Zowel Mohamed Ihattaren, Jorrit Hendrix, Cody Gakpo als Lammers slaagde er niet in om voor rust de tweede treffer te produceren.

Na rust bleef Koopmans dé grote man aan Haagse zijde, door opnieuw Lammers en Ricardo Rodríguez van scoren af te houden. ADO Den Haag werd zowaar ook eens gevaarlijk, maar het schot van Omar Bogle kon voldoende worden gepareerd door doelman Lars Unnerstall. Een minuut of twintig viel de 0-2 alsnog: Lammers was ditmaal de man van de assist en Ryan Thomas maakte het koppend af.

In de slotfase werd het ook nog 0-3. Jorrit Hendrix kreeg de bal enigszins gelukkig mee en stelde Cody Gakpo daarmee in staat om de 0-3 binnen te schieten.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Sam Lammers (strafschop), 0-2 (70′) Ryan Thomas, 0-3 (83′) Cody Gakpo