TRANSFERUURTJE: Overmars laat Chelsea schrikken, Van Bommel kan weer aan de slag

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars laat Chelsea schrikken, Van Bommel kan weer aan de slag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Directeur voetbalzaken Marc Overmars had het behoorlijk druk in de afgelopen wintertransferperiode. Hij kreeg een bod van 20 miljoen euro binnen uit München voor Sergiño Dest en zei ook ‘nee’ tegen Chelsea, dat Hakim Ziyech naar Stamford Bridge wilde halen. The Daily Mail weet echter dat de Blues het hier niet bij laten zitten: de sterspeler van Ajax moet en zal in de aankomende zomer de overstap maken naar Londen. De beleidsbepalers van Chelsea zouden zich echter wel een hoedje geschrokken zijn van de laatste update uit Amsterdam. Overmars zou Chelsea hebben verteld dat er ongelooflijk veel interesse is voor de handtekening van Ziyech. En dus is de verwachting van Ajax dat er binnenkort een heuse biedingsoorlog los zal barsten.

Mohamed Ihattaren heeft Mino Raiola in de arm genomen als zaakwaarnemer en dat levert de nodige transfergeruchten op. Het supertalent van PSV wordt natuurlijk ook gevolgd door een aantal absolute topclubs en het is de vraag wanneer hij gaat transfereren. In een interview met Voetbal International vertelt de multifunctionele voetballer dat het voor hem óók een optie is om zijn in 2022 aflopende contract in het Philips Stadion te verlengen. Al hinkt hij heel erg op twee gedachten: “Natuurlijk droom ik van topclubs, een grote competitie, de Champions League. Als ik Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur zie, dan geniet ik daar enorm van.

Mark van Bommel werd in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie ontslagen als oefenmeester van PSV na een hele hoop teleurstellende resultaten. Sindsdien zit hij werkloos thuis, maar daar komt mogelijk heel erg snel verandering in. Volgens BILD is de voormalige middenvelder namelijk een van de favorieten om aan de slag te gaan als hoofdcoach bij Hertha BSC.

[b]Buitenland:[/b]

Hij wordt al enige tijd in verband gebracht met FC Barcelona, Angel Rodríguez. De 32-jarige aanvaller van Getafe zou naar verluidt op het lijstje staan om de aanval te versterken. Immers zijn Luis Suarez en Ousmane Dembélé voorlopig niet beschikbaar wegens blessures. Volgens de Spaanse media, Sport en Mundo Deportivo is Rodríguez nog altijd in beeld bij de Catalanen. Ook Lucas Perez van Alavés en Loren Morón van Real Betis worden genoemd. De overstap van Angel Rodríguez zou een flinke tegenvaller zijn voor Getafe. Zij spelen namelijk volgende week tegen Ajax voor hun eerste ontmoeting in de knock-out fase van de Europa League.

Liverpool gaat Virgil van Dijk een sterk verbeterd contract aanbieden, zo meldt Football Insider. De 28-jarige verdediger tekende in januari 2018 een contract bij Liverpool dat hem destijds voor zo’n 80 miljoen overnam van Southampton. Een bron binnen de organisatie van Liverpool heeft Football Insider verteld dat de club de Nederlander graag langer aan zich verbindt doormiddel van een verbeterd contract. Van Dijk kan naar verluidt, exclusief bonussen, een slordige 180.000 euro per week opstrijken. Toen de Oranje-international tekende voor Liverpool, ging hij zo’n 145.000 euro verdienen.

In de zomer van 2017 nam Bayern München, voor een bedrag rond de 40 miljoen euro, Corentin Tolisso over van Olympique Lyon. Echter heeft de Fransman zijn belofte nooit helemaal weten in te lossen. Met hoge verwachtingen en een recordbedrag kwam Tolisso over uit Frankrijk om een bepalende speler te worden bij Der Rekordmeister. Mede door blessureleed is deze samenwerking nooit echt uitgelopen op een succes, dit seizoen moet hij zelfs genoegen nemen met een plek op de bank. Het Duitse medium BILD meldt dat Bayern van plan is om Tolisso aankomende zomer weer te verkopen.

Ziyech naar Chelsea?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie