Van Hanegem rouwt om Rensenbrink: ‘Het was een genot”

Foto: Van Hanegem rouwt om Rensenbrink: ‘Het was een genot”

Willem van Hanegem rouwt om het overlijden van Rob Rensenbrink. ‘De Kromme’ herinnert de zaterdag overleden oud-voetballer als een fantastische speler, maar bovenal als een fijn mens.

“De laatste jaren kwam ik hem zelden tegen”, vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Ik wist van zijn spierziekte. Ik herinner hem vooral als de man die soms zomaar vier of vijf man voorbij liep. Het was een genot om met je te voetballen Robbie, rust zacht.”

Over de mens Rensenbrink schrijft hij: “Dat Robbie Rensenbrink meer wakker lag van het feit dat ooit zijn bootje, waar hij zo graag mee viste, was gestolen dan dat hij tegen de paal had geschoten in de finale tegen Argentinië, vind ik wel mooi. Zo was hij echt.”

Diens bewegingen resulteerden in de bijnaam ‘slangenmens’. “Mensen zeggen nu: dan gaven ze hem toch gewoon een schop? Maar dacht je dat ze in die tijd niet probeerden hem te raken? Robbie was zo behendig.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie