PSV neemt specialist mee naar Qatar op aandringen van Dumfries

Foto: PSV neemt specialist mee naar Qatar op aandringen van Dumfries

PSV heeft een specialist in groepsdynamica meegenomen naar het trainingskamp in Qatar. Daar heeft captain Denzel Dumfries hoogstpersoonlijk voor gezorgd, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Ernest Faber sprak onlangs zijn verbazing uit over de negatieve communicatie tussen de spelers. “Had hij helemaal gelijk in. En ik vond het ook goed van hem dat hij dat toen meteen zo zei. Maar doe het maar eens, pfff. Dat is lastig, hoor”, aldus Dumfries. Marco Hoogerland is deze week mee naar het trainingskamp in Qatar. “Ik vind dat heel belangrijk. Daarom heb ik dat bij John de Jong (technisch manager, red.) aangekaart”, aldus de rechtsback van PSV.

“Ik ken Marco al persoonlijk van mijn tijd bij Heerenveen. Hij zag die negatieve onderlinge dynamiek ook. Hij voert individuele gesprekken en gesprekken met de groep. Als we iets zijn verloren als team voor de winterstop, dan is het de cultuur van dingen eerlijk benoemen zonder dat het persoonlijk wordt”, aldus Dumfries. “Om een voorbeeld te geven: je kunt in het veld roepen: Klootzak, waarom geef je mij zo’n bal?! Je kunt ook zeggen: Klootzak, waarom geef je zo’n bal en daarna een handreiking doen om er samen beter van te worden. Bij ons hoorde je op den duur alleen nog het eerste. Wat menselijk is, hoor, als je zoveel keer achter elkaar niet meer wint. Maar het brengt je niks, zo’n houding.”

Goede zet?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie