10 geflopte voetballers die ooit wonderkind waren

Soccernews

Grote voetbaltalenten worden meer dan eens wonderkind genoemd. Sommigen maken het verwachtingspatroon waar, waar anderen juist falen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien voorbeelden uit die laatste categorie op een rijtje.

[b]10. Nile Ranger[/b]
Als talentvolle spits van Newcastle United zorgde Ranger voor hoge verwachtingen. Als jeugdspeler scoorde hij aan de lopende band, maar als professional ging het mis. Ook buiten het veld. De Engelsman werd meerdere malen dronken gespot en raakte in de criminaliteit en raakte zelfs betrokken in een verkrachtingszaak.

[b]9. Cherno Samba[/b]
Samba scoorde op jonge leeftijd eveneens aan de lopende band en dat was voor Liverpool zelfs aanleiding om een miljoenenbod te plaatsen. Milwall zag echter af van een transfer gezien zijn potentie, maar achteraf had men wellicht beter akkoord kunnen gaan. Na omzwervingen door Europa is Samba op slechts 26-jarige leeftijd gestopt als voetballer.

[b]8. Tonton Zola Moukoko[/b]
Bij fans van Football Manager zullen wellicht een aantal belletjes gaan rinkelen. Als speler van Djurgardens IF verscheen hij zelfs in beeld bij AC Milan, maar in 2000 koos hij als vijftienjarige voor Derby County en dat bleek geen succes. Inmiddels speelt de 31-jarige Zola Moukoko alweer jarenlang in Scandinavië.

[b]7. Sonny Pike[/b]
Op zevenjarige leeftijd verhuisde Pike van het Engelse Leyton Orient naar Ajax. Dat nieuws werd groots opgepikt, omdat de Amsterdammers in die tijd behoorlijk succesvol waren in Europa. De druk werd de jongeling echter te veel en zijn terugkeer naar Groot-Brittannië kon niet voorkomen dat een geslaagde carrière uitbleef.

[b]6. Diego Buonanotte[/b]
Buonanotte doorliep de jeugdopleiding van River Plate en brak ook door bij de Argentijnse topclub. In 2008 werd hij Olympisch kampioen en qua speelstijl werd hij vergeleken met de grote Diego Maradona. Echter, eind 2009 raakte [i]El Enano[/i] betrokken bij een ernstig auto-ongeluk en daarna werd hij nooit meer de oude.

[b]5. Nii Lamptey[/b]
Lamptey beleefde een dramatische jeugd: zijn vader mishandelde en verwaarloosde hem. Soms sliep hij onder geparkeerde auto’s om maar verlost te raken van de thuissituatie. Voetballen kon hij wel, wat hem zelfs van Anderlecht naar PSV bracht. Icoon Pelé was zelfs lyrisch over hem, alleen bleef de ultieme stap uit. Momenteel is hij assistent-trainer in Ghana.

[b]4. Fabio Paim[/b]
Cristiano Ronaldo zei ooit: “Wanneer je denkt dat ik goed ben, wacht dan maar totdat je Fabio Paim ziet.” Een prachtig compliment voor de toenmalig speler van Sporting Portugal. Net als [i]CR7[/i] maakte hij de overstap naar Engeland (Chelsea), maar als 27-jarige speelt hij nu voor Mosta FC in de Maltese competitie. Dat is toch geen kaliber Real Madrid…

[b]3. Vincent Péricard[/b]
In 2000 verdiende Péricard zijn achttiende verjaardag en haalde Juventus hem in huis. Een Franse producer bracht zelfs een film over hem uit. Hem werd een gouden toekomst voorspeld, maar in werkelijkheid leidde zijn carrière hem steeds verder richting de anonimiteit. Moneyfields FC is zijn huidige club en daar zal menigeen nog nooit van hebben gehoord.

[b]2. Kerlon[/b]
Herinner je Kerlon nog? De Braziliaan behaalde als speler van Cruzeiro wereldwijde aandacht met zijn zogeheten ‘zeehondendribbel’. Uiteindelijk haalde Internazionale hem in huis, maar deels door blessureleed maakte hij het verwachtingspatroon niet waar. Via onder meer Ajax is Kerlon uitgekomen op een laag niveau in Amerika.

[b]1. Freddy Adu[/b]
We sluiten uiteraard af met Adu. Op zijn veertiende tekende de aanvaller al een profcontract in de Amerikaanse Major League Soccer namens DC United. Er werd hem een grote toekomst voorspeld, maar op slechts 26-jarige leeftijd is die hoop al lang vervlogen. Tegenwoordig speelt Adu voor het bescheiden Tampa Bay Rowdies.

Wie heeft het vooral laten liggen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
2120+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
73+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
79+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
34+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
46+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
291+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
97+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
252+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
920+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
170+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
409+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
773+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
122+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
204+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
331+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
350+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie