Geen bekerdeelname voor Dynamo Dresden na herhaaldelijk wangedrag van supporters

Foto: Geen bekerdeelname voor Dynamo Dresden na herhaaldelijk wangedrag van supporters

Dynamo Dresden doet volgend seizoen niet mee aan het toernooi om de DFB-Pokal, de Duitse versie van de KNVB-beker. De club uit de tweede Bundesliga is door de tuchtcommissie van de DFB gestraft voor herhaaldelijk wangedrag van de supporters van de club, waardoor de club niet mee mag doen aan het bekertoernooi. Dat meldt [i]De Telegraaf[/i].

De straf volgt na de zware rellen die supporters van Dresden veroorzaakten rond de verloren bekerwedstrijd tegen Hannover 96 eind oktober. Eigenlijk had de ploeg dit jaar al geen deel meer morgen nemen aan de strijd om de beker.

Vorig seizoen raakten aanhangers van de club uit Dresden rondom het bekerduel met Borussia Dortmund slaags met de politie. Tevens waren zij ervoor verantwoordelijk dat het duel moest worden stilgelegd. De straf werd toen na hoger beroep van de club echter teruggebracht tot een boete van 100.00 euro en het spelen van één wedstrijd zonder publiek.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie