Voetbalprogramma’s

Voetbal is razend populair in Nederland. Dat is te merken aan de goed gevulde voetbalstadions, maar veel fans volgen de sport eveneens via televisie. Naast de live-wedstrijden worden er ook specifieke programma’s uitgezonden. Op deze pagina staat een overzicht.

NOS-programma’s:


Studio Sport Eredivisie

In Studio Sport Voetbal worden de Eredivisie-samenvattingen van de desbetreffende dag uitgezonden. Vooral de uitzendingen van zondagavond zijn al decennialang een kijkcijferhit. Voor mensen zonder ESPN-abonnement is dit dé manier om de goals, missers en andere memorabele momenten alsnog te aanschouwen.

Studio Voetbal

Studio Voetbal is al sinds 2002 hét voetbalpraatprogramma op de publieke omroep. Elke zondagavond nemen presentator Sjoerd van Ramshorst, roulerende analisten (onder meer Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen) samen met een gast de voetbalactualiteit door.

ESPN-programma’s:


De Eretribune

Elke zaterdagavond staat minimaal één Eredivisie-wedstrijd centraal in De Eretribune. Vanuit de studio van ESPN is er ruimte voor analyse en anekdotes, maar ook de bekerlotingen worden in dit programma verricht. Jan Joost van Gangelen en Aletha Leidelmeijer nemen in het seizoen 2023-2024 de presentatie op zich.

De Voetbalkantine

Sinds het seizoen 2022-2023 is er een nieuw praatprogramma op ESPN: De Voetbalkantine. Wouter Bouwman en Yordi Yamali ontvangen elke vrijdag een aantal gasten om de voetbalactualiteit door te nemen.

Dit was het Weekend

Elke zondagavond blikken ESPN-analisten met de presentator van dienst terug op de gespeelde Eredivisie-wedstrijden van dat weekend. Hoogte- en dieptepunt worden doorgenomen en de analisten wijzen elke speelronde één absolute uitblinker aan.

Goedemorgen Eredivisie

In Goedemorgen Eredivisie ontvangt Fresia Cousiño Arias of Milan van Dongen samen met Hans Kraay junior elke zondagochtend een aantal gasten. In een programma van ruim anderhalf uur halen zij mooie anekdotes op en is er ruimte om vooruit te blikken.

Voetbalpraat

In Voetbalpraat nemen journalisten, analisten en verslaggevers de recent gespeelde wedstrijden door. Ook worden aanstaande wedstrijden, potentiële transfers en andere gebeurtenissen binnen de voetbalsport besproken. ESPN maakt tijdens eindtoernooien speciale, dagelijkse afleveringen.

Ziggo Sport-programma’s:


Rondo

Na elk voetbalweekend worden de ontwikkelingen geanalyseerd in het Ziggo Sport-programma Rondo. Analisten van de sportzender, waaronder Marco van Basten en Ruud Gullit, komen in deze talkshow aan het woord. De presentatie is momenteel in handen van voetbalcommentator Wytse van der Goot.

SBS 6-programma’s:


Vandaag Inside

Vandaag Inside is een van de populairste talkshows van Nederland. In tegenstelling tot eerdere edities (Vandaag Inside, Voetbal International en Veronica Offside) staat voetbal niet langer centraal, maar presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp geven wel regelmatig hun kijk op recente gebeurtenissen uit de sport. Ook maken zij speciale afleveringen gedurende eindtoernooien, zoals De Oranjewinter tijdens het WK 2022.

Veronica-programma’s:


Veronica Offside

Tijdens het seizoen 2022-2023 lanceerde Veronica een nieuwe voetbaltalkshow: Veronica Offside. Presentator Wilfred Genee neemt samen met recordinternational Wesley Sneijder en Andy van der Meijde op geheel eigen wijze de ontwikkelingen op voetbalgebied door. Het programma is gedurende het voetbalseizoen elke maandagavond op televisie.

Laatste update: 13 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie