Sjoerd van Ramshorst

Sjoerd van Ramshorst is een sportpresentator en beeldredacteur van NOS Studio Sport. Hij is vooral bekend als presentator van het praatprogramma Studio Voetbal.

Van Ramshorst werd op 27 augustus 1986 geboren in Arnhem. Na een eerdere relatie met Dionne Stax is de tv-presentator tegenwoordig gelukkig met Jasmijn Groen. Het stel stapte in 2021 in het huwelijksbootje en kondigde in april 2023 hun eerste kindje aan.

Mediacarrière

Na een mislukte rechtenstudie besloot Van Ramshorst zich aan te melden voor de studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Als stagiair belandde Van Ramshorst bij NOS Sport, waar het van weerskanten klikte. Als freelance beeldredacteur werd hij toegevoegd aan de sportredactie en dat werk combineerde hij met het redacteurschap van de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Van Ramshorst, die zijn journalistieke carrière begon bij AmsterdamFM, maakte binnen de NOS promotie. Samen met Rivkah op het Veld werd hij aangesteld om het Sportjournaal te presenteren. Aanvankelijk ging het alleen om het sportblok in het NOS Journaal van 13:00 uur, maar gaandeweg werd Van Ramshorst ook op reguliere Studio Sport-uitzendingen gezet. Tevens mocht hij de presentatie van een aantal live-uitzendingen op zich nemen.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich niet voor de eindtoernooien van 2016 (EK) en 2018 (WK). In aanloop naar het wereldkampioenschap in Rusland besloot de NOS een vierdelige documentaire te maken over de staat van het Nederlandse voetbal. De Staat van Oranje werd samengesteld door Van Ramshorst en diens collega Jeroen Stekelenburg.

Studio Voetbal

Van Ramshorst werd in januari 2015 toegevoegd aan het team van NOS Studio Voetbal. Aanvankelijk presenteerde hij iedere week het Eredivisie-overzicht in het praatprogramma, maar vanaf de zomer van 2019 schoof de geboren Arnhemmer door als hoofdpresentator. Hij werd daarmee de opvolger van Tom Egbers, die werd getroffen door een hartinfarct en daardoor enige tijd niet inzetbaar was. Vanaf oktober van dat jaar werd Van Ramshorst de vaste presentator.

Andere programma’s

Van Ramshorst was in 2022 en 2023 te zien in een aantal tv-programma’s. In het eerstgenoemde jaar vertrok hij samen met tv-presentator Ron Boszhard naar Noord-Macedonië voor deelname aan De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. Een jaar later was hij samen met NOS-collega Jeroen Stomphorst te zien in Hunted VIPS. Het duo wist het programma te winnen, net als het duo Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden.

Laatste update: 9 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie