Milan van Dongen

(Pro Shots)

Milan van Dongen is een Nederlandse presentator en sportverslaggever. Op dit moment is hij werkzaam voor sportzender ESPN.

Voormalig commentator en presentator Jan Stekelenburg heeft drie zoons op de wereld gezet. Naast Milan van Dongen (22 september 1988, Amsterdam) gaat het om Jeroen Stekelenburg en Maarten Stekelenburg. Zijn ene halfbroer is bekend geworden als NOS-verslaggever, waar de ander voetbaltrainer is geworden. Verwar laatstgenoemde dus niet met de doelman van Ajax en de voormalig sterkhouder van het Nederlands elftal.

Van Dongen heeft meer bekende familieleden. Hij is een nicht van Merel van Dongen, die profvoetbalster is geworden en international is van de Oranje Leeuwinnen. Automatisch is hij dus ook familie van Tessel en Sanne van Dongen. Laatstgenoemde is zelfs zijn collega geworden bij sportzender ESPN. Van Dongen heeft overigens een relatie met dierenarts Gusta Lamers.

Mediacarrière

Van Dongen studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Gedurende zijn studie werkte hij als beeldredacteur voor NOS Studio Sport, waarmee hij in de voetsporen trad van zijn vader. In 2013 maakte hij de overstap naar de sportzender FOX Sports, dat later de naam ESPN heeft gekregen. Hier presenteert Van Dongen naast live-uitzendingen rond voetbalwedstrijden programma’s als Voetbalpraat, Goedemorgen Eredivisie en de podcast Fresia & Milan parkeren de bus.

Laatste update: 9 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie