Arno Vermeulen

Arno Vermeulen is de chef voetbal van de NOS. De Nederlandse sportjournalist is regelmatig te beluisteren als voetbalcommentator en voetbalanalist, zoals in Studio Voetbal.

Vermeulen werd op 13 mei 1960 geboren in Alkmaar. In zijn geboortestad nam hij tussen zijn achtste en vijftiende levensjaar regelmatig plaats in de Alkmaarderhout, de toenmalige thuishaven van AZ. Vermeulen verliet zijn geboortegrond uiteindelijk voor een carrière als sportjournalist annex commentator. Hij heeft gestudeerd aan de School voor de Journalistiek.

De bijnaam van Vermeulen is De Witte Chinees. Vooral Johan Derksen is de voetbalcommentator zo gaan noemen, aangezien hij naast het voetbal ook een voorliefde heeft voor tafeltennis.

Mediacarrière

Vermeulen was in de jaren negentig een van de commentatoren van NOS Langs de Lijn. Samen met Jack van Gelder was hij in 1995 verantwoordelijk voor het radiocommentaar tijdens de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan (1-0). In dezelfde periode was Vermeulen werkzaam voor het tv-programma AVRO-Sportpanorama. In 1996 maakte de Alkmaarder de overstap naar FilmNet/SuperSport, waar hij samen met Wim Kieft voetbalwedstrijden mocht verslaan.

In 1997 werd de zendercombinatie veranderd in Canal Plus. Namens het betaalkanaal bleef Vermeulen deel uitmaken van het sportteam, dat onder meer wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie, de Champions League en de buitenlandse topcompetities mocht uitzenden. Ook de voor- en nabeschouwingen kwamen op diens conto.

Terugkeer bij de NOS

In november 2003 keerde Vermeulen terug bij de NOS, waar hij Chris van Nijnatten opvolgde als chef voetbal. Naast het aansturen van een deel van het NOS Studio Sport-team werd hij verantwoordelijk voor het verslaan van voetbalwedstrijden. Zo is zijn stem regelmatig te horen tijdens Eredivisie-samenvattingen en grote eindtoernooien. Sinds het EK van 2004 heeft Vermeulen verslag gedaan tijdens alle EK’s en WK’s.

Vermeulen schuift regelmatig aan in het praatprogramma NOS Studio Voetbal. Sinds 2018 is hij ook elke maandag te horen in de NOS Voetbalpodcast, waar hij samen met andere commentatoren het voorbije voetbalweekend doorneemt.

Laatste update: 11 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie