Aletha Liedelmeijer

Aletha Liedelmeijer is een Nederlandse presentatrice en sportverslaggever. Ze werkt momenteel voor de sportzender ESPN.

Liedelmeijer werd op 4 augustus 1984 geboren in Amersfoort. Op de Hogeschool Windesheim in Zwolle studeerde ze journalistiek. Na haar journalistieke opleiding toog Liedelmeijer naar de universiteit van Freiburg. Hier kreeg ze naast de Duitse taal ook het Engels, Frans en Spaans onder de knie.

In 2019 trouwde Liedelmeijer in Las Vegas met haar vriend Steven Victoor. Zij hebben samen een dochter gekregen met de naam Nina Marie. Het moederschap was een langgekoesterde wens, maar makkelijk ging dat niet. Op basis van doorzettingsvermogen, talloze prikken en pillen lukte het in 2020 eindelijk om een gezond kind op de wereld te zetten.

Mediacarrière

Liedelmeijer werkte na haar opleiding als redacteur van de sportafdeling van Eyeworks. Ook kon zij terecht bij Omroep West en RTV Noord-Holland (nu NH Nieuws), waar zij verslag deed van sportgerelateerd nieuws. Na twee jaar maakte Liedelmeijer de overstap naar een andere regionale omroep: RTV Utrecht.

Na acht jaar RTV Utrecht maakte Liedelmeijer in 2016 de overstap naar FOX Sports. Bij de sportzender, inmiddels ESPN geheten, doet ze verslag van binnen- en buitenlandse voetbalwedstrijden. Met Jan Joost van Gangelen vormt de geboren Amersfoortse al enige tijd op zaterdagavond een vast duo tijdens De Eretribune.

Laatste update: 9 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie