Fresia Cousiño Arias

Fresia Cousiño Arias is een Nederlandse presentatrice annex verslaggeefster. Sinds het seizoen 2018-2019 is zij in dienst van sportzender ESPN.

Cousiño Arias werd op 10 april 1991 geboren in Amsterdam. Zij heeft een Chileense vader (een vluchteling) en een Nederlandse moeder. Op jonge leeftijd had zij al een passie voor het voetbal, maar haar vader weigerde toestemming te geven (‘daar kreeg je lelijke benen van’). Haar vader kon moeilijk aarden in Nederland en keerde uiteindelijk terug naar Chili, waardoor Cousiño Arias de mogelijkheid kreeg om haar voetbalkunsten te tonen bij SV Almere. Zij schopte het tot de Topklasse Amateurs. “Maar ik heb nooit gedacht dat ik profvoetballer zou worden”, vertelde zij later in de Volkskrant.

Mediacarrière

Muziekzender TMF maakte een tv-programma waarin ballenjongens werden geselecteerd voor het EK van 2008. Cousiño Arias besloot zich aan te melden, waarna het mediabedrijf haar uitkoos voor de presentatie. In het Volkskrant-interview van 2022 vertelde zij hierover: “Na een jaar was dat programma voorbij en zei de baas daar: je hebt er gevoel voor, maar ik weet niet wat ik verder met je kan doen. Dat begreep ik wel. Ik was 16 en zag eruit als 12. Het was gewoon een leuk bijbaantje.”

Cousiño Arias had soortgelijke ‘bijbaantjes’. Bij Nickelodeon en Disney XD mocht zij sportprogramma’s maken voor kinderen, terwijl zij studeerde aan de ALO in Osdorp. De geboren Amsterdamse kreeg op een middelbare school in Almere de kans om gymleraar te worden, maar daar had zij helemaal geen trek in. “Toen mocht ik op gesprek komen bij Ajax TV”, aldus Cousiño Arias. In die hoedanigheid werd zij ook gevraagd om het programma Inside Ajax te presenteren bij Ziggo Sport.

Ervaring deed Cousiño Arias eveneens op bij RTL7 (RTL Sport Update). Ook maakte zij een wekelijkse vlog over het vrouwenvoetbal, genaamd VV Kicks. Cousiño Arias vestigde daarmee haar naam in de mediawereld. Dat leidde in 2018 tot een kans bij sportzender ESPN, waar het dienstverband tot en met de dag van vandaag doorloopt. De Amsterdamse fungeert als verslaggeefster en is daarnaast presentatrice van Goedemorgen Eredivisie, dat elke zondagochtend op de buis verschijnt.

Sinds het seizoen 2022-2023 heeft Cousiño Arias ook een podcast met collega Milan van Dongen. Wekelijks praat het duo met een hoofdrolspeler uit de voetbalwereld. De podcast is te vinden onder de naam Fresia & Milan parkeren de bus en is tevens te zien op ESPN.

Wie is de Mol?

In 2022 was Cousiño Arias één van de deelnemers aan het populaire tv-programma Wie is de Mol?. De ESPN-presentatrice groeide uit tot een blikvanger en werd uiteindelijk winnaar door Kim-Lian van der Meij te verslaan. Beide vrouwen vulden 34 van de veertig finalevragen juist in, maar Cousiño Arias was het snelst.

Laatste update: 24 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie