Robin Hensgens

Robin Hensgens is een Nederlandse voetbalscheidsrechter. In zijn dagelijkse leven is hij werkzaam voor een indoor trampolinepark in Kerkrade.

Carrière als scheidsrechter

Hensgens werd op 15 oktober 1993 op de wereld gezet in Kerkrade. Via amateurclub Kolonia (tegenwoordig VV Schaesberg) maakte hij als doelman de overstap naar UOW ’02, maar in 2014 beëindigde de Limburger zijn voetbalcarrière om aan de slag te gaan als scheidsrechter. Hensgens begon het seizoen 2015-2016 in de laagste amateurniveaus en maakte daarna in rap tempo promotie. Al in mei 2019 werd hij opgenomen in de masterclass van de KNVB.

Op 7 september 2019 debuteerde Hensgens in het betaald voetbal. De Limburger, die op dat moment al meermaals vierde official was geweest, floot die dag de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht (1-1). Hensgens trok vier gele kaarten. De rode kaart bleef ruim een jaar lang op zak, maar in september 2020 stuurde hij in een tijdsbestek van enkele weken twee spelers van het veld, waaronder één directe rode kaart.

Debuut in de Eredivisie

Hensgens floot op 2 februari 2020 voor het eerst op Eredivisie-niveau door de uitgevallen Kevin Blom te vervangen tijdens Willem IIHeracles Almelo (1-0). Op 16 oktober 2022 werd hij voor het eerst als scheidsrechter op een wedstrijd uit de hoogste divisie gezet: Sparta RotterdamNEC (2-0). In januari 2023 had RKC’er Iliass Bel Hassani de twijfelachtige eer om als eerste Eredivisie-speler op een rode kaart te worden getrakteerd door toedoen van Hensgens.

Laatste update: 16 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie