Allard Lindhout

Scheidsrechter Allard Lindhout

Allard Lindhout is een Nederlandse scheidsrechter. In het dagelijkse leven werkt hij in het onderwijs, waar hij in lezingen net zo makkelijk over praat.

Lindhout werd op 11 september 1987 geboren in het Zuid-Hollandse Warmond. Aan de Hogeschool Leiden volgde hij een PABO-opleiding om vervolgens in het onderwijs actief te blijven. Hij stond jarenlang voor de klas als leraar basisonderwijs en later was hij docent op de PABO. “Tegenwoordig begeleidt Allard kinderen met een autisme spectrum en ondersteunt hij leerlingen op het basis- en voortgezet onderwijs”, zo valt te lezen op het digitale thuis van Lindhout.

Carrière als scheidsrechter

Lindhout combineert zijn werkzaamheden in het onderwijs met een carrière als scheidsrechter. Op 5 oktober 2010 debuteerde hij in de wedstrijd tussen AGOVV Apeldoorn en RBC Roosendaal (1-0) in het betaald voetbal. Zo’n vierenhalf jaar later stroomde hij door naar de Eredivisie door het onderonsje tussen Willem II en FC Groningen (1-4) in goede banen te leiden.

In augustus 2017 stroomde Lindhout door naar de hoogste groep binnen het arbitragekorps van Nederland (senior-groep). De scheidsrechter kreeg veelal positieve beoordelingen van de KNVB, dat hem in 2020 op de internationale lijst plaatste. Lindhout fluit sindsdien ook zijn wedstrijden buiten Nederland.

Lindhout kreeg een aantal belangrijke wedstrijden toegewezen door de KNVB. In het seizoen 2023-2024 floot hij de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (0-1). Een seizoen eerder werd hij op de beslissende play-offwedstrijd tussen FC Emmen en Almere City FC gezet. Dankzij een 1-2 overwinning promoveerde de club uit Almere voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie.

Feyenoord-spelers protesteren bij Allard Lindhout
Lindhout wijst spelers van Feyenoord terecht (Pro Shots)

Topwedstrijden

De Johan Cruijff Schaal-wedstrijd van 2023 was niet de eerste topwedstrijd die onder leiding van Lindhout stond. Op 18 september 2022 floot hij eveneens een wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Het Eredivisie-onderonsje eindigde in een 4-3 overwinning voor de Eindhovenaren.

SeizoenWedstrijdType wedstrijd
2022-2023PSV – Feyenoord 4-3Eredivisie
2023-2024Feyenoord – PSV 0-1Johan Cruijff Schaal

Internationale wedstrijden

Lindhout heeft de grens van Nederland meermaals gepasseerd om in het buitenland zijn kunsten te vertonen. Niet alleen floot hij competitiewedstrijden in België en Saudi-Arabië, maar ook werd hij reeds aangesteld voor wedstrijden in de Europese clubcompetities. Op 15 september 2022 debuteerde Kamphuis in een hoofdtoernooi door de Conference League-wedstrijd tussen CFR Cluj en Sivasspor (0-1) te leiden. Ruim een jaar later, op 21 september 2023, debuteerde hij tijdens Olympiakos PiraeusSC Freiburg (2-3) in de Europa League.

Ook verschillende interlands stonden onder leiding van Lindhout. Op 25 maart 2022 floot hij de oefeninterland tussen Zuid-Afrika en Guinee, dat in een 0-0 gelijkspel eindigde. Op 7 juni van datzelfde jaar mocht hij debuteren in de Nations League door FinlandMontenegro (2-0) tot een goed einde te brengen.

Laatste update: 14 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie