‘Ziyech-nachtmerrie dreigt voor Ajax’

Foto: ‘Ziyech-nachtmerrie dreigt voor Ajax’

De kans is groot dat Ajax in januari verschillende spelers aan de selectie gaat toevoegen om de sportieve malaise een halt toe te roepen. De naam van Hakim Ziyech valt, maar er dreigt slecht nieuws voor de Amsterdammers.

Football.london komt allereerst met goed nieuws: de kans is groot dat Chelsea in januari wil meewerken aan een transfer van Ziyech. Manager Graham Potter wil zijn selectie graag versterken na de roerige eerste seizoenshelft en inherent aan dat proces is dat er ook spelers moeten wijken. De Marokkaans international lijkt een logisch slachtoffer gezien zijn aanhoudende bijrol op Stamford Bridge.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Ziyech heeft een huidige marktwaarde van zeventien miljoen euro bij Transfermarkt. Op dit moment lijkt Chelsea niet de hoofdprijs te kunnen vragen voor de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller, aangezien hij de afgelopen tweeënhalf jaar geen onuitwisbare indruk heeft gemaakt in Londen. WK-succes met Marokko kan echter zomaar betekenen dat Chelsea wéér hoog in de boom gaat zitten.

Onderzoek wijst uit dat dat een marktwaarde met driehonderd procent kan toenemen aan de hand van WK-succes. Mocht dat percentage worden losgelaten op zijn huidige marktwaarde, dan komt dat uit op circa vijftig miljoen euro. Dat is in Ziyech’s geval misschien niet het meest realistische scenario, maar de kans is reëel dat Ajax een relatief astronomisch bod moet neerleggen om hem binnen te halen.

Al Bayt Stadium

World Cup Grp. F

23 november 2022

11:00

Morocco
Croatia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 november 2022 10:59.

Is hij haalbaar voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1804+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie