‘Zelfvertrouwen is goed, arrogant worden is misplaatst’

Foto: ‘Zelfvertrouwen is goed, arrogant worden is misplaatst’

Aanstaande zaterdagavond gaat Vitesse het opnemen tegen FC Emmen, uit. Trainer Phillipp Cocu weet dat het ‘lastig zat’ zal worden, ook al geeft de 3-1 zege op sc Heerenvene van vorige week veel vertrouwen. “Winnen geeft vertrouwen, dat zie en merk je direct bij de spelers.”

Daar komt bovenop dat nieuwelingen Davy Pröpper, Marco van Ginkel en verdediger Nicolas Isimat-Mirin inzetbaar zijn. “Dat is mooi, zelfvertrouwen is goed, maar mag niet doorslaan naar arrogantie. Die grens moeten we bewaken. Wij zijn helemaal niet in de positie om te denken dat we wel even bij Emmen winnen. Tegen Heerenveen haalden we eindelijk drie punten en ook nog met goed voetbal. Dat willen we zaterdag weer doen, maar alleen winnen stemt ook tevreden. We moeten punten halen om onderin weg te komen, verder kijken we nog niet.”

Brede selectie

Sondre Tronstad ontbreekt in Emmen, toch heeft Cocu nog genoeg om uit te kiezen. “Dat is fijn, concurrentie brengt het niveau op trainingen omhoog. Dat zie je al gebeuren, dat is alleen maar positief. Spelers krijgen meer vertrouwen. Zo’n Bialek die scoorde tegen Heerenveen. Dat zag je meteen, dat spatte er van af. Bero is ook een speler die goed in zijn vel zit”, wordt de coach geciteerd door Voetbal International.

“Van Ginkel zit bij de groep, die is gewoon fit.” Pröpper start mogelijk al in de basis. “Het gaat goed met Davy, afgelopen week heeft hij in een oefenwedstrijd tegen de reserves van Feyenoord weer meer minuten gemaakt. Net als Isimat. Van Ginkel ontbeert nog wedstrijdritme, maar hij is binnen en buiten het veld een toegevoegde waarde, dat lijkt me duidelijk. Marco is wat extroverter dan Davy, allebei voegen ze iets toe.”

Al met al is Cocu content met zijn groep. “Zeker, eigenlijk is de selectie nog te groot. Spelers die niet meer aan bod komen, vertellen we dat eerlijk. Er zijn nog transfermarkten open, we willen spelers niet dwarsliggen als zij elders wel kunnen spelen. Je moet jongens wel uitzicht kunnen bieden.”

Vitesse gaat winnen in Emmen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie