“Zegt meer over Messi dan over Van Gaal”

Foto: “Zegt meer over Messi dan over Van Gaal”

Argentinië mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. Nederland is derhalve uitgeschakeld door de beste ploeg van dit WK, maar hoe mag Oranje terugkijken op dit toernooi?

Tom Egbers probeert de Oranje-prestaties te duiden. Op de website van de NOS stelt hij: “Uitgeschakeld worden in de kwartfinale is, als nummer acht van de wereld, niet zo slecht. En ook nog eens door Argentinië, de nieuwe wereldkampioen. Ik vond het wel een demoraliserende wedstrijd, een naargeestig voetbalgevecht. Daar houd ik niet van. Maar ik vind wel dat Louis van Gaal er alles aan heeft gedaan om zo ver mogelijk te komen.”

Dominant voetbal geen succesgarantie

Het Nederlands elftal maakte qua veldspel weinig indruk. Egbers: “Maar alle ploegen die wel dominant hebben geprobeerd te spelen, vlogen er snel uit. Duitsland was vroeg weg, Spanje ook. Oranje wilde wereldkampioen worden. Dan moet je, zo heeft Van Gaal geprobeerd uit te leggen, mee in een bepaalde tactiek. Ook de finalisten spelen zo. Anders maak je kennelijk geen kans.”

“Dat is geen vrolijk stemmende gedachte, maar wel een feit. Het totaalvoetbal van 1974 moet je koesteren, dat was schitterend en daar praten de mensen nog over. Ik weet niet of Argentinië als wereldkampioen van 2022 het soort voetbal heeft gespeeld waar mensen het over dertig jaar nog over zullen hebben. Dat weet ik niet”, zo vervolgt de verslaggever.

Volgens critici ging Louis van Gaal te ver met zijn uitspraken over Argentinië. Egbers: “Ik denk dat je Van Gaal nooit moet proberen te beperken. Hij zegt wat hij denkt. Daar moeten we als pers blij mee zijn. Dat zelfs een speler als Lionel Messi zich totaal laat meeslepen en zich zo verliest in zijn gedrag na de winst op Oranje, zegt meer over Messi dan over Van Gaal.”

Wint Liverpool bij Manchester City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie