‘Xavi Simons-ramp op komst’

Foto: ‘Xavi Simons-ramp op komst’

Xavi Simons was gisteren wel de man van de avond. Voor ons Nederlanders dan in ieder geval, want hij speelde een hoofdrol in de Champions League-wedstrijd tussen RB Leipzig en Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu (1-1). Na afloop van die partij, Leipzig werd uitgeschakeld, weigerde de Oranje-international de Nederlandse pers te woord te staan. Dat levert hem een hele hoop kritiek op.

‘Xavi Simons, Xavi Simons, doe het niet’

“We hebben uiteraard ook gevraagd of we Simons mochten interviewen. Die heeft dat geweigerd, want hij wil niet met Nederlandse pers praten”, werd er gezegd op RTL7. Analist Theo Janssen oordeelde meteen hard: “Slecht, echt zwak. Als Nederlandse speler die ook bij het Nederlands elftal speelt, die in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, moet je altijd de Nederlandse pers te woord staan. Altijd.”

Jan Boskamp deed een duit in het zakje: “Het Nederlandse publiek, de voetballiefhebbers, hebben recht op zijn mening. En die moet hij gewoon geven. Hij moet boven mafkezen staan die zeggen: die is niet goed. Hij moet zeggen dat hij Simons is, Champions League speelt, en in de nationale ploeg speelt.”

Op het sociale X wordt er behoorlijk hard uitgehaald naar Xavi door Nederlanders. Die stippen bovendien aan dat hij volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in de Ligue 1 speelt bij Paris Saint-Germain (‘Zó jammer’). Wordt dat de ondergang van de voormalige PSV-sterspeler?

Wat vind jij van Xavi Simons?

  • Leuke speler
  • Vervelend ventje
1520+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie