“Xavi Simons kan net als Pedri en Gavi zo mee bij Barcelona”

Foto: “Xavi Simons kan net als Pedri en Gavi zo mee bij Barcelona”

Xavi Simons maakt in zijn eerste seizoen bij PSV een razendsnelle ontwikkeling door. Waar hij bij Paris Saint-Germain niet vaak op het veld mocht verschijnen, behoort hij in Eindhoven inmiddels wekelijks tot de belangrijkste spelers. Volgens Rafael van der Vaart is Simons een wereldtalent, zo vertelt hij aan de NOS.

Talent van Simons

In de Eredivisie kwam Simons dit seizoen in alle 30 wedstrijden in actie en was hij goed voor 15 doelpunten en 8 assists. Daarnaast speelde hij 7 wedstrijden in de Europa League (een treffer en assist). Van der Vaart heeft met de cijfers allang door dat Simons de komende jaren kan doorgroeien tot het niveau van de topclubs in de wereld.

Sterker nog: de oud-voetballer denkt dat Simons al bijna zover is. “Bij Spanje spelen Gavi en Pedri ook als ze niet helemaal fit zijn, ook op grote toernooien. Die zijn 18 en 20”, stelt Van der Vaart. “En dan zegt iedereen dat ze al veel beter zijn, maar dat wil ik nog weleens zien. Ik denk dat Simons, net als Pedri en Gavi, zo meekan op het middenveld van Barcelona.”

Toekomst bij Oranje

Van der Vaart vertelde laatst in NOS Studio Voetbal dat Ronald Koeman de komende jaren rekening moet houden met het talent van Simons en het elftal om hem heen moet bouwen. Waar de bondscoach van mening was dat dit nog te vroeg is, staat Van der Vaart nog altijd achter zijn mening. Hij denkt namelijk dat Oranje veel profijt ervan gaat hebben.

“Koeman moet ervoor zorgen dat hij over een paar jaar de beslissende man is op een groot toernooi, en dat proces begint nu al. Ik weet hoe het vaak gaat. Als het er een periode niet uitkomt, zeggen we al snel: ‘Zijn tijd komt nog wel.’ Nee, je moet op hem gaan bouwen, om vervolgens om hem heen te kunnen gaan bouwen.”

Heeft Van der Vaart gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie