Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot

Foto: Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot

Xavi Simons heeft ervoor gekozen om niet langer met de Nederlandse media te spreken. Hij is van mening dat er te veel kritiek op hem wordt geuit. Anco Jansen en Mario Been vinden het besluit van de huidige speler van RB Leipzig opmerkelijk, vertellen ze in Voetbalpraat van ESPN.

Xavi Simons boycot Nederlandse media

“Die jongen is twintig jaar en kan de druk die wij hem toedichten, dat hij een dragende speler kán worden in Oranje, nog niet aan”, zegt Been in het ESPN-programma Voetbalpraat. Simons speelt de laatste wedstrijden in Oranje minder goed dan we van hem gewend zijn. De boycot vindt Been apart: “Ze moeten hem influisteren dat dat niet hoort. Ik denk dat hij er een keer bij na moet denken dat kritiek bij het voetbal hoort.”

“Dit is toch zielig?”, vraagt Anco Jansen, die duidelijk minder mild is voor de oud-PSV’er. “Hij moet dit ook helemaal niet willen, die slachtofferrol. Het is een speler met veel potentie, maar ga gewoon voor die camera staan en laat jouw verhaal horen”, zegt de oud-speler van FC Emmen.

Been neemt het vervolgens nog op voor Simons en complimenteert de twintigjarige voetballer: “Ik heb hem tegen Real Madrid zien spelen in de Champions League, dat was echt waanzinnig. Hij moet de goede dingen maar tot zich nemen en de slechte dingen laten afglijden. Maar dat wij nog heel veel van deze jongen gaan horen in het shirt van het Nederlands elftal staat wel vast.”

Xavi Simons moet zich niet aanstellen en met de media praten.

  • Inderdaad, jankerd!
  • Moet hij weten.
622+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie