Xavi keihard voor Barcelona: “Beneden peil”

Foto: Xavi keihard voor Barcelona: “Beneden peil”

Xavi Hernández haalde na afloop van het duel met Real Sociedad opgelucht adem. Barcelona won de wedstrijd in de blessuretijd met 0-1, waarbij het nodige geluk kwam kijken. Dat vertelde hij op de persconferentie.

Grote opluchting Xavi na zege Barcelona

De Spaanse topclub had nog altijd het duel van vorige week met Real Madrid in het achterhoofd zitten. Voor het eigen publiek kwam het op voorsprong te staan, maar verloor het in de absolute slotfase alsnog. Barcelona moest tegen Real Sociedad dan ook een overwinning behalen, om de achterstand niet nog verder te laten oplopen.

De regerend landskampioen kwam bepaald niet scherp voor de dag en kreeg het lang niet voor elkaar om een doelpunt te maken. In de blessuretijd besloot Barcelona alles op alles te zetten om alsnog te scoren, wat lukte. Ronald Araújo was de maker van de treffer en zorgde ervoor dat de club alsnog met drie punten huiswaarts keerde.

Voor Xavi was het een grote opluchting: “Vorige week verdienden we tegen Real Madrid de overwinning en verloren we, vandaag verdienden we het niet om te winnen en wonnen we alsnog. We hebben echt geleden en heel weinig kansen gecreëerd, maar dit is een heel belangrijke zege. Dit zijn gouden punten.”

Flinke achterstand op Girona

De oefenmeester was zeer content met de behaalde punten, maar vond ook dat zijn ploeg realistisch moest zijn over hoe de wedstrijd was verlopen. “We moeten ook zelfkritisch zijn. Ik vroeg in de rust nog of iedereen moe was, want de intensiteit bij ons was beneden alle peil.” Door de zege is de achterstand op koper Girona vier punten.

Pakt Barcelona opnieuw de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie