‘WK-ster wilde dolgraag naar Ajax’

Foto: ‘WK-ster wilde dolgraag naar Ajax’

Ajax heeft afgelopen maand getracht om Azzedine Ounahi aan de selectie toe te voegen. Wesley Sneijder heeft van algemeen directeur Edwin van der Sar gehoord dat de deal afketste op basis van de financiële (on)mogelijkheden.

“Ik heb het met Van der Sar gehad over die Marokkaanse middenvelder die nu naar Marseille is gegaan. Ze konden hem zo overnemen”, vertelt Sneijder in Veronica Offside. “Hij wilde graag naar Ajax, een fantastische middenvelder. Hij is nu naar Marseille gegaan en maakte gelijk een fantastische goal. We hebben erover gesproken, maar er was niks. Er waren geen middelen. Er moesten eerst spelers weg en dat ging niet.”

Sneijder legt uit waarom hij een gesprek voerde met Van der Sar. “Ik kwam hem tegen bij FC Den Bosch, toen hadden we het erover. Ik werd benaderd door iemand die dicht bij die jongen stond en diegene zei dat hij graag naar Ajax wilde. Hij vroeg of ik er iets in kon betekenen, dat heb ik geprobeerd, maar uiteindelijk was het niet mogelijk. En hij wilde heel graag naar Ajax, die jongen.”

“Volgens mij moest hij op dat moment vijftien miljoen kosten. Over twee jaar is hij, als hij zo doorgaat als nu, wel zeventig of tachtig miljoen waard”, aldus Sneijder, die net als Wilfred Genee verrast was. Maar weet de recordinternational van Oranje: “Er is ook een hoop uit gegaan. Door de aankopen zie ze hebben gedaan en de salarissen. En het geld dat ze hebben meegegeven aan Blind.”

Wint Ajax het bekerduel bij Twente met 1-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de Ajax-leiding nog geloofwaardig?

  • Ja
  • Nee
1035+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie