‘WK-spook sloeg toe bij PSV’

Foto: ‘WK-spook sloeg toe bij PSV’

PSV had een uitgelezen mogelijheid om de koppositie te verstevigen. Titelconcurrent Ajax verspeelde punten op bezoek bij FC Emmen (2-2). Daardoor kreeg PSV dé kans om zich tegen AZ koploper te maken. De ploeg van Ruud van Nistelrooy kon echter geen vuist maken tegen het gedisciplineerde AZ.

Ruud van Nistelrooy zoekt in gesprek met De Telegraaf naar een verklaring voor de nederlaag. “We staan in één keer terug geknokt op de koppositie. Dan zie je resultaten die zich voor je afspelen (Ajax-Vitesse en FC Emmen-Ajax, red.). Dan weet je dat we het moeten doen. Ik denk dat daar een beetje onrust in zat.”

Van Nistelrooy koos ervoor om spelers als Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons gewoon te laten starten. “Maar ik denk dat het voor de jongens die naar het WK gaan ook meespeelde. Ze zitten dinsdag in een vliegtuig naar Qatar en weten dat volgende week een WK begint. De jongens die naar het WK gaan zaten moeizaam in de wedstrijd, hebben niet hun niveau gehaald. Dat kun je ze niet kwalijk nemen.”

Cody Gakpo kwam nog wel tot scoren voor PSV, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Buiten die treffer is Gakpo kritisch op het spel van de Eindhovenaren. “Het was niet goed genoeg en daar balen we van. Het was rommelig van onze kant. Niet zuiver genoeg. Als de tegenstander inzakt, moeten we zelf het spel maken. We weten dat we dat kunnen. Maar we waren heel slordig op de momenten dat we er doorheen konden spelen.”

Voor Van Nistelrooy is er dus nog voldoende werk aan de winkel. Tot vijf december heeft de trainer de tijd om aan de verbeterpunten te werken. Dat PSV volgens Van Nistelrooy nog te vaak verliest, is een belangrijk punt dat in de tweede seizoenshelft beter moet gaan. AZ-thuis was niet de eerste (onnodige) nederlaag. “In zijn algemeenheid kunnen we daar redelijk tevreden over zijn, maar de vier nederlagen zijn er te veel. Deze nederlaag was heel jammer, omdat we in een goede reeks zaten en de bevestiging hadden gegeven door een topper te winnen. Het is heel teleurstellend verlopen. Anders hadden we daar gestaan waar we hoopten en wilden, nadat we ons hadden teruggeknokt de afgelopen weken. Nu is het uithuilen en opnieuw beginnen.”

PSV kwalificeert zich voor de volgende ronde van de Europa League

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV wordt landskampioen

  • Ja
  • Nee
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie