‘WK betekent goed nieuws voor Arne Slot’

Foto: ‘WK betekent goed nieuws voor Arne Slot’

Feyenoord is tijdens de huidige editie van het WK toch wat minder goed vertegenwoordigd dan we misschien van de Rotterdammers gewend zijn. De enige WK-gangers vanuit Rotterdam, Justin Bijlow en in mindere mate Alireza Jahanbakhsh en Sebastian Szymański, spelen amper voor hun land.

“De vraag is of die spelers rust willen. Ik denk dat die gasten gewoon door willen”, reageert Robert Maaskant bij RTV Rijnmond. Studiogast Rob Baan plaatst een kanttekening: “Bijlow speelt helemaal niet. Dan kan hij misschien een weekje extra rusten, maar dan heeft hij zeker geen twee weken nodig. Dan kan je hem beter zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken.”

Baan vreest mentale ongemakjes. “Het enige waar je rekening mee moet houden, ook bij Szymański en Jahanbakhsh, is dat die spelers zo lang van huis zijn en elke dag met voetbal bezig zijn. Je moet het mentale gedeelte in de gaten houden, dat zal een belangrijke factor zijn in de beslissing rond vrije dagen.”

‘Alleen maar voordeel’

Maaskant stelt dat het ‘echter zeker geen vakantievieren is’. “Ook als je niet speelt wordt er op een hoog niveau getraind bij de nationale elftallen. Bij Oranje weten we dat sowieso. Door de wissels wordt er echt gebikkeld op de trainingen en dus zal Bijlow echt wel scherp zijn. Ik denk dat Slot blij is dat Bijlow, Szymański en Jahanbakhsh op een hoog niveau kunnen trainen en spelen. Dat geeft enorm veel energie aan spelers, op een WK zijn. Ik denk dat Slot er alleen maar voordeel bij heeft.”

Wint Feyenoord van Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Maaskant?

  • Ja
  • Nee
1406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie