Wijndal verklaart Ajax-exit: “Zoveel dingen gebeurd”

Foto: Wijndal verklaart Ajax-exit: “Zoveel dingen gebeurd”

Owen Wijndal vindt het teleurstellend dat het hem nog niet is gelukt om bij Ajax te slagen. De verdediger legt in gesprek met het Noordhollands Dagblad uitgebreid uit waarom hij op huurbasis uit Amsterdam is vertrokken.

Vertrek van Wijndal uit Amsterdam

Ajax haalde Wijndal in de zomer van 2022 als nieuwe linksback binnen, maar hij wist onder zowel Alfred Schreuder als John Heitinga niet te overtuigen. De defensieve kracht hoopte echter in zijn tweede voetbaljaar alsnog door te breken en was erop gebrand om de kersverse hoofdtrainer Maurice Steijn van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Persoonlijk had hij het gevoel dat hij klaar was voor een basisplaats, zelfs toen Gastón Ávila aan de selectie werd toegevoegd. De Argentijn kwam over van Royal Antwerp FC. “Ik had het gevoel dat ik de beste was en dat ik moest spelen. Maar ja, dat werd natuurlijk anders toen ze op de laatste dag van de transferperiode nóg een linksback haalden”, zo vertelt Wijndal.

De Amsterdamse club besloot namelijk ook Borna Sosa aan de selectie toe te voegen, waarna Wijndal naar België verkaste en voor Antwerp ging spelen. “Dan kan ik nog steeds wel denken dat ik de beste ben – en misschien ben ik dat ook wel – maar als ze twee linksbacks halen, weet je ook dat het de bedoeling is dat één van die twee gaat spelen.”

Moeilijke periode bij Ajax

Wijndal vindt het lastig een analyse te maken. “Het is moeilijk om één ding aan te geven. Er zijn zoveel dingen gebeurd in een jaar tijd. Dan speelde ik wel, dan weer niet. Ik heb goede wedstrijden gespeeld en iets minder goede wedstrijden. Ik was even geblesseerd, kwam weer terug. Ik heb bij Ajax drie trainers meegemaakt in een jaar. Da’s best veel. Het was alles bij elkaar gewoon moeilijk en ingewikkeld.”

Gaat Wijndal bij Ajax nog slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie