‘Wijnaldum maakt opmerkelijke transfer’

Foto: ‘Wijnaldum maakt opmerkelijke transfer’

Het is niet uitgesloten dat Georginio Wijnaldum deze winter nog een transfer maakt, omdat de middenvelder zich duidelijk niet in zijn sas voelt bij Paris Saint-Germain. Een terugkeer naar de Premier League lonkt voor de Oranje-international.

Volgens The Daily Telegraph wil Newcastle United nog een middenvelder aan zijn selectie toevoegen en is het oog van The Magpies gevallen op Wijnaldum. Die speelde in het seizoen 2015-2016 al op St. James’ Park, waar hij een toptransfer ter waarde van dertig miljoen euro naar het Anfield Road van Liverpool verdiende.

Een daadwerkelijke transfer lijkt niet onmogelijk, gezien de status van de oud-speler van PSV en Feyenoord in het Parc des Princes en de financiële stootkracht van Newcastle. Dat werd onlangs voor 350 miljoen euro overgenomen door een steenrijk investeringsfonds uit Saoedi-Arabië en heeft grote plannen. De huidige positie van The Magpies in de Premier League strookt daar niet mee; ze staan immers één-na-laatste met maar elf (!) punten uit negentien wedstrijden.

Wijnaldum niet onomstreden

Het Algemeen Dagblad schreef gisteren over Gini: “Wijnaldum wordt nu gelinkt aan een terugkeer naar de Premier League. Januari is een transfermaand. Arsenal zou interesse hebben. Maar hij is geen opgever. Na zijn valse start begin dit seizoen kondigde hij getergd aan ‘voor zijn plek te gaan vechten’. Prompt maakte hij twee belangrijke doelpunten in de Champions League tegen RB Leipzig.”

“Maar: verandert er structureel niks, dan is een vertrek komende zomer hoe dan ook nodig”, vervolgde de krant. “Bij een club soms eens uitwijken naar andere posities is prima. Maar duizendpoot Wijnaldum moet zorgen dat hij óók weer ergens onomstreden wordt. Bij PSG is hij nu een stoplap zonder status.”

Verdubbel je inleg als Newcastle United van Watford wint!

Moet Wijnaldum naar Newcastle gaan?

  • Ja
  • Nee
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie