Wieffer: “Wat er allemaal gebeurt, gekkenwerk”

Foto: Wieffer: “Wat er allemaal gebeurt, gekkenwerk”

Het was een geweldige week voor Mats Wieffer. Op donderdagavond werd Shakhtar met 7-1 verslagen, op vrijdagochtend kreeg hij te horen dat hij voor het eerst bij het Nederlands elftal zit, op zondagmiddag werd achtervolger en aartsrivaal Ajax in Amsterdam verslagen: 2-3.

Knotsgekke week voor Mats Wieffer

“Dat geeft mij natuurlijk een heel goed gevoel”, reageert Wieffer bij ESPN. Een jaar geleden speelde hij nog in de Keuken Kampioen Divisie. “Dit moet ik proberen door te trekken. Wat er allemaal gebeurd is gekkenwerk. Ik moet gewoon zo doorgaan. Nu ga ik straks naar het Nederlands Elftal en ik moet daar gewoon van gaan genieten. Ik heb er heel veel zin in.”

Lastige start in Arena

In de openingsfase had Wieffer het erg moeilijk vandaag. “Ajax was de eerste helft feller in de duels. Ze veroverde vaker de tweede bal en daardoor kwamen er denk ik beter in. In de rust hebben we gezegd dat we meer moesten voetballen en soms niet zo schijterig zijn met lange ballen. Vooral de eerste twintig na rust hebben we uitstekend gespeeld.”

“De eerste helft had ik denk ik iets meer de bal moeten opeisen. Het plan was dat ik iets hoger op het veld zou spelen, maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Tweede helft heb ik prima gespeeld. Dat ging een stuk beter en kreeg veel meer de bal”, aldus Wieffer tot slot.

Twente
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:02.

Wieffer is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie