Wellenreuther herinnert zich wereldredding bij schot Kudus

Foto: Wellenreuther herinnert zich wereldredding bij schot Kudus

Timon Wellenreuther staat aankomende zondag bij Feyenoord onder de lat wanneer het op bezoek gaat bij Ajax. Eerder dit jaar was de doelverdediger in de Johan Cruijff ArenA nog zeer belangrijk voor zijn team.

Overwinning voor Feyenoord bij Ajax

De Rotterdammers kwamen afgelopen seizoen vroeg in het duel op een voorsprong te staan, waarna Ajax de stand volledig omdraaide. In de tweede helft kwam Feyenoord vervolgens weer op gelijke hoogte te staan. Waar de bezoekers laat in de wedstrijd de winnende treffer maakte, was Wellenreuther vlak daarvoor van levensbelang.

Grote redding van Wellenreuther

Mohammed Kudus kwam in het strafschopgebied van Feyenoord namelijk oog in oog tegenover de doelman te staan en schoot de bal perfect in de hoek, waardoor Wellenreuther kansloos leek te zijn. Niets was echter minder waar, want de Duitser maakte zich lang en slaagde erin om de bal uit de hoek te tikken.

Voor Wellenreuther was het bijzonder om zo belangrijk te zijn voor zijn team, al vertelt hij aan Voetbal International dat het uiteindelijk maar relatief was. “Het is niet zo dat ik vaak terugdenk aan die redding, wel aan het totale seizoen. Maar als ik nu terugga naar dat moment, was het van mij kant gewoon een goede reflex na goede positionering”, stelt hij.

“Ik zie de bal voor zijn voeten komen en als doelman maak je je dan zo groot mogelijk. Vervolgens schiet hij de bal op een voor mij ideale hoogte en kan ik het schot door mijn arm helemaal te strekken nog met mijn vingertoppen pareren. Het is voetbal dat zo’n moment beslissend kan maken.”

Wint Feyenoord van Ajax?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, Ajax wint
  • Nee, het eindigt gelijk
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie