Weghorst terug naar Eredivisie? “Hij had de kleedkamer verbouwd”

Foto: Weghorst terug naar Eredivisie? “Hij had de kleedkamer verbouwd”

In januari waagde FC Twente al eens een poging, komende zomer willen de Tukkers dat opnieuw gaan doen; Wout Weghorst moet terugkeren naar de Eredivisie, en de spits worden in Enschede. Al zijn er wel twijfels bij de vraag of de excentriekeling uit Borne bij de club past?

“Er is geen speler van Oranje die zoveel tegenstrijdigheid oproept als Wout Weghorst uit Borne”, schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in de TC Tubantia. “Je hebt als supporter net afscheid genomen van de knuffelbeer Wout Brama en dan krijg je de irritante Wout Weghorst er voor terug: dat is nogal een verschil. Je weet nu al wat Johan Derksen gaat roepen.”

“Al valt het gedrag van Grote Wout nog altijd mee in vergelijking met dat van de man die De Snor dag-in, dag-uit op tv blijft verdedigen: Matthijs van Nieuwkerk. Wout is gek, Matthijs slachtoffer. Volgens mijn informatie heeft Wout nooit een medespeler over de tafel gesleept, de rechtsback aan zijn haren getrokken, of blaffend geëist dat de linkspoot op de knieën moest omdat hij een bal niet had breed gelegd.”

‘Je haalt met Wout Weghorst wel iets in huis’

“Ik sluit alleen niet uit dat hij na zo’n sofwedstrijd als bij NEC de kleedkamer had verbouwd”, vervolgt Ten Voorde zijn relaas. “Dat zou je nog kunnen duiden als een staaltje winnaarsmentaliteit. Je haalt met Wout Weghorst wel iets in huis, om dat zo maar eens te zeggen. En daar moet je als club, medespeler, staf en supporter wel mee om kunnen gaan.”

“En ja, ook als pers. Laat ik het maar zeggen zoals het is: de band van de regionale media met onze international is net zo warm als die met Gertjan Verbeek. Hoewel het theater bij Weghorst nooit ver weg is, geloof ik oprecht in zijn liefde voor FC Twente. Wat je ook van van zijn eventuele komst naar FC Twente vindt: de gedachte prikkelt en fascineert. Het is alleen nu, of nooit.”

Moet Twente hem wel wíllen?

  • Ja, doen
  • Nee, neit aan beginnen
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie