Weghorst gebruikte ‘trucjes’ tijdens penaltyserie: “Maar niemand deed mee”

Foto: Weghorst gebruikte ‘trucjes’ tijdens penaltyserie: “Maar niemand deed mee”

In navolging van Nederland-Argentinië op het WK gaat het ook na de strafschoppenserie tussen Manchester United en Brighton & Hove Albion veel over Wout Weghorst. Tijdens de beslissende penalty’s in de halve finale van de FA Cup gooide de Nederlandse spits van alles uit de kast om de tegenstanders te beïnvloeden.

Weghorst deed er alles aan om te winnen

Weghorst moest op Wembley de twaalfde strafschop benutten, anders zouden The Seagulls naar de binnen gaan. De spits uit Borne schoot raak, haalde de bal zelf uit het net en bracht het naar de volgende Brighton-neer Solly March. Net voordat Weghorst de bal gaf kuste hij het leer een aantal keer. De middenvelder miste, wat de uitkomst zou bepalen. In Engeland doopte men het moment tot The Dutch Curse.

Niemand van United deed mee

“Ik had vooraf al aangegeven, voor we begonnen, dat we tegen de spelers van Brighton moesten gaan praten. Alleen niemand deed het”, legde Weghorst uit. “Toen ik scoorde en de bal zag, besloot ik gebruik te maken van een paar trucjes. Ik dacht, misschien helpt het ons wel.”

“Ik liep naar hem toe en zei nog wat dingen om hem uit zijn concentratie te halen”, blikte de 30-jarige aanvaller terug, die March na afloop nog wel opzocht. “Maar ik heb er gewoon alles aan gedaan om een verschil te maken. En misschien is dat hierdoor wel gelukt.”

Bekijk de benutte strafschop van Weghorst en zijn trucjes vanaf 3:05

Maakt Weghorst de eerste tegen Spurs?

Slim van Weghorst?

  • Ja, doet er alles aan om te winnen
  • Nee, onsportief vooral
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie