Weghorst als een vis in het water bij United: “Ik hoop te blijven”

Foto: Weghorst als een vis in het water bij United: “Ik hoop te blijven”

Wout Weghorst geniet met volle teugen bij Manchester United. De Nederlandse spits, die woensdagavond voor het eerst scoorde voor zijn nieuwe club, droomt ervan om langer bij de Engelse grootmacht te kunnen blijven.

Weghorst moet er meteen staan in Manchester. Door de blessure van concurrent Anthony Martial startte de Oranje-international de eerste drie wedstrijden meteen in de basis. “De eerste week is volgens mij goed gegaan. Nu is het aan mij om te leveren en het team zo goed mogelijk te helpen. Ik heb er best vertrouwen in dat ik daar een rol ik kan spelen”, zegt Weghorst, die gehuurd wordt van Burnley, in gesprek met The Independent.

In principe is de samenwerking tot het eind van dit seizoen, maar Weghorst hoopt op een langer verblijf. “Natuurlijk. Het is een enorme club, dus ik zal alles proberen zo goed mogelijk te doen. Als het van beide kanten bevalt, dan is het natuurlijk een goede optie. Ik ben hier nu een week en ik zie meteen hoe groot de club is, in alles. De faciliteiten, maar ook de kwaliteiten in het team.”

Op bezoek bij Nottingham Forest in de halve finale van de League Cup (0-2) maakte Weghorst zijn eerste treffer voor United. Opvallend genoeg waren zijn eerste drie duels voor de club allemaal op vreemde bodem. De komende vier wedstrijden krijgt de spits uit Borne de kans om de wedstrijden mee te maken op Old Trafford.

Maakt Weghorst de eerste goal tegen Reading?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou United hem na dit seizoen moeten houden?

  • Ja, heel nuttig in de selectie
  • Nee, dat niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie