“We wilden City laten zien dat we er nog zijn”

Foto: “We wilden City laten zien dat we er nog zijn”

Arsenal leek af te stevenen op een Premier League-kampioenschap, maar waar The Gunners in de voorbije weken punten lieten liggen, denderde Manchester City ‘gewoon’ voort. De Londenaren wonnen gisteren echter wél van Newcastle United (0-2) en de achterstand op de koploper bedraagt één miezerig puntje. De ploeg van oefenmeester Mikel Arteta heeft echter een duel meer gespeeld dan City…

Arsenal hoopt nog op kampioenschap

“Deze voelt heel goed”, zei Arteta op zijn persconferentie na de zege op St. James’ Park. “We hebben dit seizoen al heel lastige uitwedstrijden gewonnen. Heel constant, maar wel steeds op verschillende manieren. Vandaag hadden we iets anders nodig dan tegen Chelsea en Tottenham Hotspur. We hebben gedaan wat de wedstrijd van ons vroeg, en dat was heel intelligent van ons.”

Arsenal heeft het kampioenschap nog niet opgegeven: “We wilden City laten zien dat we er nog zijn. We willen blijven graven, we zijn in de buurt van de prijs. Het enige dat we kunnen doen is blijven gaan. Niet de handdoek werpen en onze focus verliezen. We moeten elke dag opnieuw wilskrachtig zijn. We gaan gewoon door en we zien wel wat er gebeurt.”

‘Everton-uit wordt moeilijk voor Manchester City’

Ook Sky Sports-analyticus Gary Neville denkt dat het nog geen gelopen koers is… “City laat veel wedstrijden er makkelijk uitzien, maar Everton wordt volgend weekend echt zwaar. Er kan daar iets gebeuren, je weet het niet. Zo’n stadion is het wel. Wat mij betreft kan het nog voor Arsenal, ze hebben zich hersteld na een dipje. Dat is het belangrijkste. Vandaag stonden ze op toen het moeilijk was, en dat had ik niet verwacht.”

Zijn collega-analist William Gallas stelt: “Het was perfect vandaag. We hebben Arsenal zien spelen – én zien vechten. Soms kan het niet met goed voetbal, dat zei Jorginho ook. Ze vochten negentig minuten, en dat is het mooie aan het voetbal. Ik ben dus heel blij.”

Everton
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 14:57.

Wordt Arsenal nog kampioen?

  • Ja!
  • Nee…
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie