“We vergelijken Andersen wel eens met Michael Laudrup”

Foto: “We vergelijken Andersen wel eens met Michael Laudrup”

Lucas Andersen is wederom een groeibriljant in de jeugd van Ajax. Trainer Gery Vink van Jong Ajax heeft regelmatig te maken met de Deense voetballer en heeft positieve woorden over voor de aanvaller annex middenvelder.

“Lucas is een tweedejaars A-junior, maar traint met het eerste elftal en speelt in Jong Ajax en af en toe ook in de A1. Hij is net hier, dus nog een beetje zoekende”, aldus Vink op de website van Ajax. “Die jongen moet geduldig zijn, fysiek sterker worden en langzaam gebracht worden. Lucas is een voetballer met bijzondere kwaliteiten. We vergelijken hem wel eens met Michael Laudrup, want hij heeft dezelfde fluwelen beweging.”

Ook met Danny Hoesen, die de voorbije weken in de spits speelt in het eerste van Ajax, heeft onder Vink in het tweede gespeeld. “Danny koos deze zomer na een paar jaar Fulham bewust voor Jong Ajax. En ook hij is een talentvolle jongen die zich momenteel goed ontwikkelt. Toch had ik niet verwacht dat hij al zo ver zou zijn. Hij is in elk geval een typische Ajax-spits waar nog veel rek inzit.”

Voor Vink is het resultaat niet het belangrijkste bij Jong Ajax. Sinds er een nieuwe wind waait in Amsterdam, is opleiden de belangrijkste pijler. “Wij zijn geen trainers maar opleiders, die spelers kant en klaar moeten afleveren bij Frank de Boer. In de nieuwe filosofie moeten talenten de kans krijgen Ajax 1 te halen. Gelukkig staat de hoofdcoach daar ook achter.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie