Waterreus gaat los over ‘keepersdrama PSV’

Foto: Waterreus gaat los over ‘keepersdrama PSV’

PSV ging in de eerste wedstrijd van de play-offs voor de Champions League met een gelijkspel weg uit Glasgow. Er zat misschien wel een overwinning in tegen de Rangers, maar door een blunder van Walter Benítez kwamen de Schotten alsnog langszij. 

In de Britse pers werd er een beetje lacherig gedaan over de blunder van de Argentijnse doelman. Ronald Waterreus geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij zich geen enkele zorgen maakt over de betrouwbaarheid van de doelman. “Ja, hij maakt een fout. Die maken we allemaal wel een keer. Maar het is absoluut niet zo dat je op basis van de wedstrijden die hij tot nu heeft gespeeld dacht dat dit eraan zat te komen.”

PSV

Zo’n blunder blijft echter wel pijnlijk voor een doelman. “Het doet natuurlijk wel wat met een keeper, als de tegenstander door jouw fout op voorsprong komt en zo’n heel stadion erop reageert. Ik weet zeker dat er op heel Ibrox niemand zo blij is geweest met die 2-2 van Obispo als Walter Benitez.”

Er is volgens Waterreus daarom ook helemaal geen probleem op het doel van PSV. “Ik weiger mee te gaan in teksten dat PSV weer een keepersprobleem zou hebben of zo. Ik heb die jongen nou een paar keer zien keepen en hij maakt een heel degelijke indruk en thuis tegen AS Monaco was hij echt geweldig. Als hij drie, vier van dit soort fouten maakt in korte tijd, dan wordt het een ander verhaal. Maar dat zal voorlopig niet aan de hand zijn.”

Ronald Waterreus 

De oud-doelman van PSV en het Nederlands elftal bleek in zijn jaren een stuk betrouwbaarder dan de voorgangers van Benítez. Yvon Mvogo werd onder Roger Schmidt aangetrokken als eerste doelman, maar bleek niet de betrouwbare sluitpost die de Eindhovenaren zochten. Dat gold ook niet voor Joel Drommel, die voor miljoenen werd overgenomen van FC Twente en nu op de bank zit. 

TIP: Pak 1.72x je inzet als Rangers van PSV verliest!


Heeft Waterreus gelijk?

  • Ja
  • Nee
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie