Walging om interview Egbers: ‘Misbruikt macht om jonge collega na te trappen’

Foto: Walging om interview Egbers: ‘Misbruikt macht om jonge collega na te trappen’

Tom Egbers heeft met zijn interview bij Khalid & Sophie na de onthulling van De Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport geen punten gescoord bij de stichting Stop Pesten Nu. Voorzitter Patricia Bolwerk vindt dat Egbers ‘te veel in de slachtofferrol kroop’.

Stop Pesten Nu haalt uit naar Tom Egbers

“Het was allemaal te veel ‘ik, ik, ik’. Hij had daar moeten gaan zitten puur en alleen om te zeggen hoe vervelend zijn gedrag voor de ander was. Jij bent ten slotte de dader. Jij bent drie jaar lang vreemdgegaan en hebt degene met wie je vreemdging vervolgens lange tijd gepest. Ga dat niet bij een ander leggen”, foetert Bolwerk van Stop Pesten Nu in het Algemeen Dagblad.

Bolwerk, deskundige op het gebied van pesten, vindt het neigen naar ‘victim blaming’. “Dit gedrag zien we vaker bij mensen die pesten. Wanneer ze betrapt worden gaan ze wild om zich heen slaan. Dan raken ze boos en wijzen ze met het vingertje naar anderen. Dat degene die zij pesten ook onaardig doet, of dat hij niet de enige is die pest.”

‘Machtsmisbruik om na te trappen’

Bolwerk vindt dat Egbers ‘zijn macht als bekendheid misbruikt om zijn slachtoffer op een groot platform aan de schandpaal te nagelen’. “Dat is ernstig. Want zij kan zich niet met dezelfde media-aandacht verdedigen.” Dat Egbers claimde dat zijn vermeende slachtoffer ‘nu een bom legt onder zijn huwelijk met Janke Dekker’, hikt tegen het zere been bij Bolwerk. “Hij is de vreemdganger dus hij legt zelf een bom onder zijn huwelijk. Niet één keer, maar drie jaar lang!”

“Egbers moet zich niet te veel op de jonge collega richten maar meer naar zichzelf kijken. En naar de algehele cultuur bij NOS Sport en op wat voor een manier hij daaraan heeft bijgedragen. Daarin neemt hij zo nu en dan zijn verantwoordelijkheid en dat is goed, maar vervolgens schakelt hij weer terug in die slachtofferrol en doet hij zijn verhaal weer teniet.”

FC Utrecht
Gelijkspel
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 maart 2023 16:41.

Eens met Patricia Bolwerk?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie