Voorspelling: welke twee clubs halen de finale van de Europa League?

Foto: Voorspelling: welke twee clubs halen de finale van de Europa League?

Nog drie wedstrijden en dan weten we wie de opvolger wordt van Eintracht Frankfurt als winnaar van de Europa League. Er zijn nog vier ploegen die ook na de heenwedstrijden een prima kans maken op een finaleplek. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Sevilla – Juventus en Bayer Leverkusen AS Roma.

Sevilla Juventus

Het is de Europa League en dan kun je bijna niet voorbij gaan aan het feit dat Sevilla altijd een topfavoriet is voor eindwinst. In 2014, 2015, 2016 en 2020 waren de Spanjaarden de sterkste in de finale. Hiermee is Sevilla ook recordwinnaar. Wat nog extra vertrouwen geeft, is het gegeven dat de club nog nooit uitgeschakeld werd in de Europa League als de return in eigen huis werd afgewerkt.

José Luis Mendilibar is de derde hoofdtrainer van Sevilla van dit seizoen, na Julen Lopetegui en Jorge Sampaoli. Hij moet zijn club weer Europees succes geven, iets waaraan men gewend is geraakt. Rafa Mir speelde in de competitie in de basis, maar de kans is groot dat Youssef En-Nesyri weer in de spits mag starten. Yassine Bounou en Lucas Ocampos kunnen ook terugkeren. Marcão, Joan Jordán en Suso zijn geblesseerd.

Voor Juventus kan het seizoen toch nog in een klein succesje eindigen. Nu de puntenaftrek in de Serie A ongedaan is gemaakt, staat de ploeg van coach Massimiliano Allegri weer mooi tweede. En dan kan ook nog eens met de Europa League een continentale prijs behaald worden. Dat zou een gouden randje betekenen aan een seizoen wat verder bekend staat om de controverses en sportieve wisselvalligheid.

Rondom de 1-1 tegen Sevilla uit de heenwedstrijd won Juventus van Lecce (2-1), Atalanta Bergamo (0-2) en Cremonese (2-0). Voor nu gaat veel aandacht uit naar Paul Pogba, die tijdens zijn eerste basisplaats van het seizoen geblesseerd uitviel. Ook Mattia De Sciglio en Leonardo Bonucci hebben een blessure en doen niet mee. Gleison Bremer mag hierdoor waarschijnlijk centraal achterin starten, met Ángel Di María voorin als compagnon van spits Dušan Vlahović.

Wedtip Sevilla – Juventus

Het lijkt vreemd om de Spaanse nummer tien als favoriet te zien tegen de nummer twee van Italië, maar dat doen we hier toch. Bij Sevilla komen altijd vreemde krachten naar boven wanneer het in de Europa League acteert. Daarom de tip: wedden op ‘Sevilla wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.55 bij Unibet.

Sevilla wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayer Leverkusen – AS Roma

Zou het lukken de 1-0-nederlaag uit Rome goed te maken, dan zou Bayer Leverkusen voor het eerst sinds 2002 weer acteren in een Europese finale. Destijds was het nog in de Champions League, waar een team met onder meer Lúcio, Michael Ballack en Dimitar Berbatov verloor van Real Madrid. Xabi Alonso maakte later onder José Mourinho furore bij de Spaanse club en staat nu als trainer van Leverkusen tegenover zijn oude leermeester.

In de Bundesliga strijdt Leverkusen nog volop om een Europees ticket, maar succes in de Europa League kan zelfs nog een plekje in de Champions League opleveren. Odilon Kossounou en Robert Andrich waren geblesseerd in de heenwedstrijd en het is nog onduidelijk of ze nu weer fit genoeg zijn om te spelen. Mitchel Bakker en Kerem Demirbay kunnen profiteren. Florian Wirtz keert naar alle verwachting terug in de basisopstelling.

Het zou een mooie promotie zijn voor AS Roma; het winnen van de Europa League is een mooi opstapje na de Conference League van vorig seizoen. De late 1-1 van Edoardo Bove was een fijne opsteker voor AS Roma, dat hierdoor met een prima uitgangspositie afreist naar Duitsland. Voor coach José Mourinho went het inmiddels om prijzen te behalen en daarvoor heeft hij dan ook een absoluut talent.

Het winnen van de Europa League zou ook nog een ticket voor de Champions League opleveren; dit lijkt via de Serie A schier onmogelijk met een achterstand van zes punten en drie duels om dit goed te maken. Chris Smalling en Paulo Dybala lijken weer hun rentree te kunnen gaan maken, wat enorm vel scheelt voor Mourinho. Ook Bryan Cristante en Tammy Abraham zouden mogen uitkijken naar een plekje in de basisopstelling.

Wedtip Bayer Leverkusen – AS Roma

AS Roma ging in tien van de laatste elf Europese rondes door naar de volgende en heeft met Mourinho een geboren winnaar als trainer. Aangezien een gelijkspel in Leverkusen al genoeg is, lijkt de kans toch groot dat de Italianen doorgaan. Onze voorspelling is daarom ‘AS Roma kwalificeert zich’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.50 bij Bet365.

AS Roma kwalificeert zich

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
2+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
19+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
10+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
27+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
193+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
43+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
80+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
177+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
71+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
653+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
145+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
311+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
693+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
185+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
325+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie