Voorspelling: kunnen AZ, PSV en Ajax de druk erop houden bij Feyenoord?

Foto: Voorspelling: kunnen AZ, PSV en Ajax de druk erop houden bij Feyenoord?

Het einde van het Eredivisie-seizoen nadert. Koploper Feyenoord staat zes punten los op de concurrentie. Ajax, PSV en AZ lijken te strijden om de tweede plaats dit seizoen. Deze drie ploegen staan slechts twee punten uit elkaar. Één mindere uitslag en de directe concurrentie kan je voorbij zijn. Weten deze drie ploegen allemaal te winnen dit weekend? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AZ – Heerenveen, NEC – PSV en Go Ahead Eagles – Ajax.

AZ – Heerenveen

De Alkmaarse ploeg is eigenlijk bezig aan een prima seizoen. Om dit voetbaljaar echt kleur te geven moet de ploeg de komende weken de vorm van de afgelopen tijd doortrekken. In de Conference League werd Lazio Roma verslagen en nu moet AZ het opnemen tegen Anderlecht in de kwartfinales. Het Europese sprookje van AZ wordt tot nu toe elke week beter en beter. Ondertussen staat AZ vierde in de Eredivisie, op acht punten van koploper Feyenoord. Ajax heeft twee punten voorsprong en PSV staat door een beter doelsaldo boven de club. AZ moet de komende tijd dus eigenlijk alles winnen om de concurrentie onder druk te zetten en wellicht nog te klimmen op de ranglijst.

Het seizoen van Heerenveen is tot nu toe erg doorsnee. De club hoeft zich geen zorgen te maken om degradatie, maar is ook nog niet zeker van de Europese play-offs. Met de negende plaats staat Heerenveen er slechts één plaats vanaf en NEC staat alleen voor door een positiever doelsaldo. Met een aantal goede uitslagen in het laatste deel van het seizoen kan Heerenveen dit seizoen nog een beetje kleur geven.

Voor de interlandperiode werd er met 0-2 van Groningen gewonnen door de Friezen. Sydney van Hooijdonk was met twee doelpunten de man van de wedstrijd. Trainer Kees van Wonderen heeft last van een aantal geblesseerde spelers in de achterhoede. Zo zijn Andries Noppert, Sven van Beek en Joost van Aken niet in staat om te spelen tegen AZ. Dit is een flinke aderlating voor de club.

Wedtip AZ – Heerenveen

Eerder dit seizoen wist AZ met 0-2 te winnen van Heerenveen. De Alkmaarse club zal hopen op een herhaling van deze wedstrijd, terwijl Heerenveen toch hoopt te stunten. Doordat er net een interlandperiode is geweest is het nog maar de vraag hoe het met de spelers gaat die van de club zijn geweest. Ondanks alles blijft AZ de favoriet. Tip: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.52 bij Circus.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

NEC – PSV

Vorig seizoen promoveerde NEC naar de Eredivisie en eindigde de club op de elfde plaats. Dit seizoen gaat het nog iets beter in Nijmegen. De club staat momenteel op de achtste plaats en met nog acht wedstrijden te spelen heeft de club nu al bijna meer punten dan vorig seizoen. Het valt dit seizoen vooral op dat NEC een hele vervelende tegenstander is voor de rest van de Eredivisie. Met zeven overwinningen heeft de ploeg bijvoorbeeld net zo vaak gewonnen als de nummer vijftien. NEC heeft al dertien keer gelijkgespeeld dit seizoen waardoor de ploeg vaak toch nog een punt aan de wedstrijd overhoudt. Mede dankzij keeper Jasper Cillessen verliest de ploeg zelden.

Voor de winterstop stond PSV nog eerste in de Eredivisie. Daarna vertrokken onder andere Cody Gakpo en Noni Madueke en zakte het even in bij de Eindhovense club. Dit is op zichzelf natuurlijk niet gek aangezien er met het vertrek van die twee veel wegviel. Het duurde dan ook even voordat de club weer op gang kwam, terwijl de concurrentie ondertussen bleef winnen. Daarom is PSV afgezakt naar de derde plaats. Vijf van de laatste acht wedstrijden werden gewonnen door PSV en de overige drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Een van de uitblinkers is de Belgische Johan Bakayoko. De buitenspeler doet het de afgelopen tijd zo goed dat hij in de interlandperiode zijn debuut heeft mogen maken voor het Belgische nationale elftal.

Onze voorspelling

Het is altijd afwachten wat een interlandperiode met een ploeg heeft gedaan in de voetballerij. Sommige ploegen verliezen het momentum door deze onderbreking en andere clubs trainen juist goed door en blijven zich ontwikkelen. PSV zal snel het eerste doelpunt willen maken, want hoe langer het 0-0 blijft tegen NEC hoe lastiger het wordt om de wedstrijd nog naar je toe te trekken. Onze voorspelling is ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.70 bij Circus.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Go Ahead Eagles – Ajax

Voor Go Ahead Eagles is het seizoen eigenlijk al geslaagd. De club is in principe al zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Het moet wel heel gek lopen wil de ploeg nog degraderen. De voorsprong op de nummer zestien is acht punten en Go Ahead staat zelf momenteel elfde. Met een hele goede reeks zou zelfs Europees voetbal nog mogelijk zijn voor de ploeg. NEC, de nummer acht, heeft namelijk vijf punten voorsprong en dat is theoretisch nog haalbaar in negen competitiewedstrijden.

Voor de interlandperiode nam de ploeg uit Deventer het op tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd leek lang in een 1-1 te gaan eindigen tot Willum Thór Willumsson in de 94e minuut de 1-2 binnenschoot.

Voor de interlandperiode verloor Ajax in De Klassieker van Feyenoord met 2-3. De Amsterdammers kwamen op een 2-1 voorsprong, maar gaven de voorsprong nog weg en verloren de wedstrijd. Door deze nederlaag is Feyenoord tot zes punten uitgelopen. De Amsterdammers hebben het nu niet meer in eigen hand en willen de spelers nog kampioen worden dan moeten de komende wedstrijden worden gewonnen. Zelfs dan is het nog niet zeker of de club kampioen wordt aangezien Feyenoord in de huidige vorm bijna niet te verslaan is.

Johnny Heitinga kan tegen Go Ahead geen gebruik maken van Ahmetcan Kaplan en Devyne Rensch. Vooral Rensch zal worden gemist bij Ajax. De rechtsachter is vrij nauwkeurig aan de bal en in aanvallend ook een wapen van de Amsterdammers. Vervanger Jorge Sánchez maakte dit seizoen nog geen indruk.

Voorspelling Go Ahead Eagles – Ajax

In de Johan Cruijff Arena eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Ajax zal voor deze wedstrijd nog revanche willen nemen. De club weet ook dondersgoed dat als ze nog wat willen, dat er dan moet worden gewonnen van Go Ahead. Ajax zal er vol in gaan en zal snel willen scoren. Onze tip: wedden op ‘Ajax wint handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.92 bij Unibet.

Ajax wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie