Voorspelling: kan Sparta op bezoek bij Ajax voor een verrassing zorgen?

Foto: Voorspelling: kan Sparta op bezoek bij Ajax voor een verrassing zorgen?

Het zijn twee clubs die op goede voet met elkaar staan, maar dat telt nu even niet. Sparta Rotterdam hoopt op een stunt, terwijl Ajax juist de goede vorm van de laatste weken wil volhouden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Ajax – Sparta Rotterdam.

Ajax: teaminfo en vorm

Moet Ajax eigenlijk blij zijn met de 0-0 tegen Union Berlin van donderdag? In de Europa League werd de nummer twee van de Bundesliga op een gelijkspel gehouden, maar het was geen beste wedstrijd. Ajax kwam tot geen enkel schot op doel en zag ondanks 68 procent balbezit de Duitsers het gevaarlijkst worden. Het was voor de mannen van John Heitinga lastig om wat te creëren en dat moet nu echt beter.

In de voorgaande wedstrijden leek dat ook beter te gaan. Sinds Heitinga het stokje overnam van de weifelende Alfred Schreuder werd van Excelsior (1-4), SC Cambuur (0-5), FC Twente (0-1) en RKC Waalwijk (3-1). Geen uitslagen waar men het nog jaren over heeft, maar wel ‘gewoon’ vier overwinningen op een rij. En zo hield Ajax dus drie keer de nul in de laatste vier duels.

Heitinga lijkt zijn puzzel wel gelegd te hebben. Jorge Sánchez, Ahmetcan Kaplan en Youri Baas zijn er door blessures niet bij, maar zouden anders ook niet opgesteld worden waarschijnlijk. Verder is de kans groot dat hij voortbouwt op de opstelling tegen Union. Dus met Calvin Bassey links in het centrum, Edson Álvarez weer op het middenveld en Davy Klaassen op de bank.

Ajax houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sparta Rotterdam: teaminfo en vorm

Sinds Maurice Steijn eind vorig seizoen werd ingevlogen bij Sparta Rotterdam om de eerder vertrokken Henk Fraser te vervangen, laat hij erg knappe dingen zien met de Kasteelheren. De handhaving van het vorige seizoen was al knap, maar met aanwinsten als Nick Olij, Arno Verschueren, Jonathan De Guzman, Younes Namli, Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen gaat het dit seizoen pas echt goed.

Na eenentwintig speelrondes staat Sparta negen punten achter op koploper Feyenoord en eenentwintig punten voor op de degradatiezone. Sparta heeft een groot talent dit seizoen: als er niet tegen een topclub gespeeld wordt, kun je eigenlijk altijd een zege invullen. Al werd recentelijk wel gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk (0-0), NEC (1-1) en Fortuna Sittard (0-0). Vorige week herstelde men zich door Go Ahead Eagles met 2-1 te verslaan.

Bart Vriends is de enige speler die Sparta vanwege een blessure moet missen. De centrumverdediger zou normaliter in de basis starten, maar moet nu zien hoe Adil Auassar en Dirk Abels een duo vormen op de plek waar hij anders zou spelen. Verder lijkt de basis van Steijn wel duidelijk en ziet men vooral de kopkracht van spits Lauritsen als een enorm wapen.

Sparta wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat ze de thuisploeg een enorm voordeel heeft, met zes overwinningen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 11-4 dan ook ruim in Amsterdams voordeel. Al in augustus van het vorige jaar werd de heenwedstrijd in Rotterdam gespeeld tussen deze twee teams. De enige treffer kwam op naam van Steven Bergwijn, waardoor Ajax met 0-1 zegevierde.

Wedtip Ajax – Sparta Rotterdam

Ajax heeft de weg naar boven weer enigszins gevonden, terwijl Sparta dit seizoen tegen de topclubs over het algemeen toch nederlagen moet slikken. Het kan de thuisploeg zomaar lukken om een mooie overwinning te boeken. Tip: wedden op ‘Ajax wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij Bet365.

Ajax wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

68+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie