Voorspelling: hoe doen Ajax en PSV het in hun Europese tussenronde?

Foto: Voorspelling: hoe doen Ajax en PSV het in hun Europese tussenronde?

Waar Feyenoord en AZ nog even mogen uitrusten, is het tijd voor Ajax en PSV om direct aan de bak te gaan. Beide teams spelen in de tussenronde van de Europa League en hebben daarin een zware tegenstander geloot. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Ajax – Union Berlin en Sevilla PSV.

Ajax Union Berlin

Hoe groot zou het verschil in vertrouwen voor deze wedstrijd zijn als Alfred Schreuder nog trainer was geweest? John Heitinga heeft nu de teugels in handen en de lach is weer terug in Amsterdam. Hij doet weinig gekke dingen; Calvin Bassey werd gepasseerd, Mohammed Kudus heeft een vaste basisplaats gekregen en Dusan Tadic speelt in de punt van de aanval. De opbrengst van deze keuzes? Vier duels, vier zeges.

Natuurlijk zijn Excelsior (1-4), SC Cambuur (0-5), FC Twente (0-1) en RKC Waalwijk (3-1) niet de zwaarste opponenten, maar er wordt in elk geval gewonnen. Voor deze Europese wedstrijd zou Bassey kunnen terugkeren in de opstelling, waardoor Edson Álvarez naar het middenveld zou schuiven ten koste van Kenneth Taylor of Davy Klaassen. Verder liggen wijzigingen niet bepaald in de lijn der verwachting.

De fans van Union Berlin moeten zichzelf nog steeds geregeld knijpen om echt te geloven wat ze overkomt. Twintig jaar geleden was hun club er een die voornamelijk op het derde niveau speelde. Na een tijd als vaste bespeler van de 2. Bundesliga volgde promotie en daarna in de Bundesliga een elfde, zevende en vijfde plek. En dan werd dit jaar ook nog eens voor het eerst Europees overwinterd, door in de poule voor SC Braga en Malmö FF te eindigen.

De Berlijners wonnen de laatste zes officiële duels op een rij en staan ook tweede in de Bundesliga. Er moet door coach Urs Fischer wel enigszins gerouleerd worden, want met Christopher Trimmel en Janik Haberer mist hij twee geblesseerde spelers. De geblesseerde András Schäfer is er eveneens niet bij. Danilho Doekhi en Sheraldo Becker spelen tegen de club waar ze eerder onder contract hebben gestaan.

Wedtip Ajax – Union Berlin

Ook nu de resultaten weer beter zijn in Amsterdam blijft duidelijk dat Ajax kwetsbaar is op de counter. En laat Union nu net het counteren als een van de grote specialiteiten hebben. Ajax heeft genoeg kwaliteiten om een goal te maken, maar zal de nul niet houden. Daarom de tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.80 bij Bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sevilla – PSV

We hebben het hier over een wedstrijd in de Europa League en dan mag je Sevilla eigenlijk al met potlood als winnaar invullen. Althans, dat zou zo zijn wanneer in het verleden behaalde resultaten wél een garantie voor de toekomst zouden betekenen. In 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 en 2020 werd dit toernooi of de voorganger UEFA Cup gewonnen, een record. Dit jaar begonnen de Spanjaarden in de Champions League, maar daar waren Manchester City en Borussia Dortmund te sterk.

Sevilla staat slechts twaalfde in de Primera División, maar is wel in vorm. Slechts twee clubs presteerden beter in de laatste zes duels. Die vorm zal men willen meenemen naar de ontmoeting met PSV, al moet oud-PSV’er Karim Rekik verstek laten gaan met een blessure, net als Alejandro Gómez. Voorin zullen Suso en Óliver Torres in de rug van spits Youssef En-Nesyri kunnen spelen.

PSV heeft de laatste weken de schroom grotendeels van zich afgespeeld. Coach Ruud van Nistelrooij sprak van een crisis nadat Sparta Rotterdam (0-0), Fortuna Sittard (2-2) en FC Emmen (1-0) punten afsnoepten. Maar daarna ging het weer beter. Patrick van Aanholt, Thorgan Hazard en Fábio Silva zijn de nieuwe aanwinsten en na een 2-2 bij koploper Feyenoord werden FC Emmen (3-1) en FC Groningen (6-0) overtuigend verslagen.

Die laatste overwinning zal een mooie opsteker zijn richting deze Europa League-wedstrijd. Sevilla is een zware tegenstander maar Arsenal werd eerder ook al met 2-0 verslagen. Olivier Boscagli en Anwar El Ghazi zijn nog steeds afwezig, terwijl het ook niet duidelijk is of Philipp Mwene kan spelen. Van Aanholt en Hazard kunnen allebei in de basis starten, nadat ze dat ook deden op bezoek bij Groningen.

Onze voorspelling

De tussenstand van Sevilla in de nationale competitie kan een vertekend beeld geven, aangezien die club erg slecht begon aan het seizoen en de weg naar boven nu enigszins heeft gevonden. Daarentegen lijkt PSV ook beter in vorm te zijn, dus beide ploegen maken een goede kans. Onze voorspelling is daarom ‘gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.45 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
232+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
94+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
155+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
446+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
290+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
800+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1952+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3281+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
587+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie