Voorspelling: het is Super Sunday in de Serie A!

Foto: Voorspelling: het is Super Sunday in de Serie A!

De Italiaanse titelstrijd is gezien de suprematie van Napoli niet zo spannend, maar daaronder staan de clubs ongelooflijk dicht bij elkaar. Deze zondag is het tijd voor de derby van Rome én de Derby d’Italia. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Lazio – AS Roma en Internazionale Juventus.

Lazio AS Roma

De focus van Lazio kan volledig op de competitie vanaf nu. Want de Romeinen leken een van de favorieten voor de strijd om de Europa Conference League, maar AZ was twee keer te sterk (1-2 en 2-1), waardoor Lazio vooral moet proberen een plekje in de top vier van Italië te veroveren. Na de 0-1-zege op Napoli had Lazio vorige week de tweede plek kunnen innemen, maar tegen Bologna werd met 0-0 gelijkgespeeld.

De kracht van het team van coach Maurizio Sarri is wel duidelijk. In zesentwintig competitiewedstrijden kreeg zijn ploeg maar negentien tegengoals. Zo hield Lazio nu al vier keer op rij de nul. Elseid Hysaj en aanvoerder Ciro Immobile zijn geblesseerd. Verder zal verder wat gerouleerd kunnen worden na de nederlaag tegen AZ. Zo kunnen Nicolò Casale, Manuel Lazzari en Toma Bašić terugkeren in de basisopstelling.

AS Roma beleefde een betere donderdagavond dan de stadsgenoten van Lazio. Want in tegenstelling tot de aartsrivalen, ging AS Roma wel door naar de volgende ronde in Europa. In de Europa League werd met 0-0 gelijkgespeeld bij Real Sociedad, wat genoeg is na de eerdere 2-0-zege in eigen huis. Daarmee is het gevoel beter dan het een halve week eerder was, na een 3-4-nederlaag tegen Sassuolo.

Dit betekende de tweede nederlaag in de laatste drie wedstrijden, na een 2-1 bij degradatiekandidaat Cremonese. Zodoende heeft de ploeg van José Mourinho enigszins pas op de plaats moeten maken, nu op plek vijf. De Portugese coach moet wat spelers missen, want Marash Kumbulla is geschorst en door blessures zijn Diego Llorente, Nemanja Matić, Ebrima Darboe en Ola Solbakken ook niet beschikbaar.

Wedtip Lazio – AS Roma

Beide Romeinse clubs verkeren niet bepaald in een absolute topvorm, dus het is toch voornamelijk de vraag wie voor deze specifieke wedstrijd het best voor de dag kan komen. De speciale kracht van Lazio is dat het defensief sterk staat. Daarom de tip: wedden op ‘Lazio houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.62 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale – Juventus

Ook bij Internazionale was er een mooi doordeweeks succes. De Milanese club speelde met 0-0 gelijk bij FC Porto. Dat is normaliter niet een resultaat voor de geschiedenisboeken, maar na de eerdere 1-0-zege in eigen huis betekende deze puntendeling een ticket voor de kwartfinales van de Champions League. Daarnaast gaat het ook in de competitie voorlopig prima, want Inter is als nummer twee the best of the rest achter koploper Napoli.

De druk wordt echter steeds groter, mede doordat in de laatste drie duels twee keer verloren werd, van Bologna (1-0) en Spezia (2-1), allebei geen hoogvliegers. In eigen huis werden dit seizoen zestien van de negentien wedstrijden gewonnen. Alessandro Bastoni, Dalbert en Robin Gosens zijn niet beschikbaar voor coach Simone Inzaghi. Daardoor zou de kans er weer zijn voor Stefan de Vrij om centraal achterin te starten.

Voor de supporters van Juventus is dit een lastig seizoen. Een zevende plek is natuurlijk niet waar ze hun club willen zien, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit puur komt door de vijftien punten aftrek. Want qua resultaten zou de Turijnse club ‘gewoon’ op de tweede plek staan, zelfs nog drie punten boven Inter. Voorlopig staat Juventus echter tien punten achter op de top vier en het zal toch vooral het doel zijn dit gat te dichten.

Na de 1-0-nederlaag bij AS Roma werd twee keer gewonnen van SC Freiburg (1-0 en 0-2) en tussendoor van Sampdoria: 4-2. Deze zegereeks moet in Milaan doorgezet worden, maar wel zonder Leonardo Bonucci, Alex Sandro, Paul Pogba, Kaio Jorge en Arkadiusz Milik. Zij zijn allemaal geblesseerd. Massimiliano Allegri kan ervoor kiezen om Federico Chiesa, die inviel tegen Freiburg en scoorde, in de basis te laten beginnen.

Onze voorspelling

De ranglijst van de Serie A geeft een vertekend beeld van de verhoudingen. Inter is de trotse nummer twee, maar Juventus heeft betere resultaten gehaald dit seizoen. Het thuisvoordeel kan nog wel eens de doorslag geven voor deze topper. Onze voorspelling is daarom ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.00 bij Circus.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie