Voorbeschouwing: welke teams weten zich voor de kwartfinale van de Champions League te plaatsen?

Foto: Voorbeschouwing: welke teams weten zich voor de kwartfinale van de Champions League te plaatsen?

De returnwedstrijden van de achtste finales in de Champions League komen eraan. Zo gaat PSG op bezoek in München en neemt Borussia Dortmund het op tegen Chelsea. Verder hoopt Brugge te stunten in Portugal en zal Milan de voorsprong willen verdedigen tegen Tottenham. Welke clubs weten zich te plaatsen voor de kwartfinale van het miljardenbal? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Borussia Dortmund – Chelsea, Benfica – Club Brugge, Bayern München – Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur – AC Milan.

Chelsea – Borussia Dortmund

In Engeland presteert Chelsea zeer ondermaats, maar de club maakt nog altijd kans op winst in de Champions League. Er werd in Dortmund uiteindelijk met 0-1 verloren van Dortmund. Met deze uitslag kan het nog alle kanten op voor Chelsea. Op Stamford Bridge kan Chelsea het thuisvoordeel uitspelen. Afgelopen speelronde wist Chelsea voor het eerst sinds 5 januari weer een wedstrijd in de Premier League te winnen. Leeds werd met 1-0 verslagen door de Londenaren. Wesley Fofana kopte namelijk binnen uit een corner.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Dortmund in een geweldige vorm steekt. De ploeg is sinds de winterstop nog altijd ongeslagen en wist elke wedstrijd te winnen. In de Bundesliga nam BVB het op tegen concurrent Leipzig. Door een sterke eerste helft en uitstekend spel van keeper Alexander Meyer won Dortmund uiteindelijk met 2-1. Een aantal weken geleden werd Chelsea, thuis, met 1-0 verslagen door de club. Karim Adeyemi scoorde op een wonderschone manier. De jonge Duitse aanvaller stak, met de bal aan de voet, het hele veld over en omspeelde toen doelman Kepa Arrizabalaga.

Wedtip Chelsea – Borussia Dortmund

Chelsea heeft voor het eerst in weken weer eens drie punten gepakt in de Premier League. De club lijkt dus een beetje op te krabbelen. Dortmund is echter in een geweldige vorm. Er lijkt op dit moment geen team te zijn dat de Schwarzgelben kan verslaan. Daarom de tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.20 bij Unibet.

Borussia Dortmund wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Benfica – Club Brugge

Doordat Benfica in de eerste wedstrijd tegen Brugge met 0-2 wist te winnen is de club nog altijd ongeslagen in de Champions League. In de Portugese competitie is Benfica nét niet ongeslagen. In 23 wedstrijden speelde de club tweemaal gelijk en verloor de ploeg een keer. De titel kan Benfica dan ook bijna niet meer ontgaan. Porto staat acht punten achter, maar zolang Benfica niet helemaal instort is er niets aan de hand. De eerste ontmoeting tegen Brugge werd dus gewonnen. João Mário maakte de 0-1 uit een strafschop en David Neres zorgde in de laatste vijf minuten voor de tweede treffer van de avond.

Bij Club Brugge loopt het niet lekker. Koploper Genk heeft momenteel 21 punten meer dan Brugge. Door de opzet van de Belgische competitie is de club nog niet helemaal uitgeschakeld voor een nieuwe titel. Acht van de laatste dertien wedstrijden in België eindigden in een gelijkspel voor de club. De defensie van Brugge is het probleem niet, er wordt simpelweg te weinig gescoord. Clubtopscorer Hans Vanaken heeft dan ook maar negen doelpunten. Brugge mag erg blij zijn met de aanwezigheid van Simon Mignolet. De keeper heeft dit seizoen in de Champions League en de competitie al veel punten gepakt.

Onze voorspelling

Brugge heeft het lastig sinds de winterstop terwijl Benfica bezig is aan een speciaal seizoen. De Portugezen hebben een voorsprong van 0-2 te verdedigen en zullen daarnaast ook willen winnen. Benfica is bijna onklopbaar dit seizoen en dat is onder andere te danken aan de defensieve zekerheid. De club is bijna niet te passeren in de achterhoede. Daarom is onze voorspelling ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij bet365.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München – Paris Saint-Germain

Het duurde even voordat Bayern de vorm had gevonden na de winterstop. Er werden veel punten weggegeven waardoor Dortmund in de Bundesliga gelijk is gekomen in puntenaantal. Door een geweldig doelsaldo blijft de club nog eerste staan in de competitie. Afgelopen speelronde nam Bayern het op tegen Stuttgart. Matthijs de Ligt was erg belangrijk in deze wedstrijd. Zo haalde hij in minuut 37 de bal van de lijn en maakte hij twee minuten laten het openingsdoelpunt. Daarna wist Eric Maxim Choupo-Moting nog te scoren voor Bayern en won de ploeg uiteindelijk met 1-2 van Stuttgart.

Voor Paris Saint-Germain is dit het moment van de waarheid. De club investeert al jaren miljoenen om de Champions League te winnen. In de eerste wedstrijd verloor de ploeg met 1-0 door een doelpunt van Kingsley Coman. Nu moeten de spelers het eigenlijk goed gaan maken in München. De laatste drie competitiewedstrijden tegen Lille (4-3), Marseille (0-3) en Nantes (4-2) werden allemaal gewonnen. PSG moet het tegen Bayern doen zonder de Braziliaanse sterspeler Neymar. Trainer Christophe Galtier levert hierdoor op papier aanvallend wat in, maar hierdoor kan hij weer een defensieve speler opstellen om Lionel Messi en Kyliann Mbappé te ontlasten.

Voorspelling Bayern München – Paris Saint-Germain

PSG moet deze wedstrijd winnen. Toch zal het niet makkelijk worden. Bayern speelt compact en is een hecht elftal. De Duitsers hebben daarnaast al laten zien dat ze in staat zijn om PSG te verslaan. In deze thuiswedstrijd moet de ploeg het nu af gaan maken. Bayern lijkt momenteel iets sterker te zijn. Tip: wedden op ‘Bayern München wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.89 bij Unibet.

Bayern München wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tottenham Hotspur – AC Milan

Er is geen peil te trekken op de vorm van Tottenham Hotspur. Op het moment dat er een aantal wedstrijden op rij goed wordt gepresteerd verliest de ploeg uit het niets. Zo werden in de Premier League eerst West Ham United (2-0) en Chelsea (2-0) verslagen. Daarna ging het opeens mis tegen Wolverhampton Wanderers (1-0). De club is al jarenlang afhankelijk van Harry Kane, maar dit seizoen is het nog een tikkeltje extra. Normaalgesproken was er nog één andere speler die voor gevaar zorgde en veel scoorde. Dit seizoen is het echt alleen Harry Kane die voor de doelpunten moet zorgen.

De ploeg van Stefano Pioli kwam slecht uit de winterstop en wist vijf wedstrijden op rij niet te winnen. Sinds begin februari lijkt AC Milan de vorm iets terug te hebben gevonden. Torino (1-0), Monza (0-1) en Atalanta (2-0) werden allemaal verslagen. Afgelopen weekend werd er wel met 2-1 verloren van Fiorentina. Tussendoor werd Tottenham nog met 1-0 verslagen in de Champions League door een doelpunt van Brahim Díaz. Het opvallende van de recente stijgende vorm van AC Milan is dat het samengaat met de komst van een nieuwe centrale verdediger. Malick Thiaw heeft een basisplek verovert bij Milan en sindsdien is de ploeg defensief sterker. De jonge Duitser kwam over van Schalke 04 en heerst nu achterin.

Voorspelling Tottenham Hotspur – AC Milan

Beide ploegen schommelen een beetje qua vorm. Ook verloren beide ploegen de laatste competitiewedstrijd voor deze ontmoeting. AC Milan komt een voorsprong verdedigen in Londen en zal dan gebruik willen maken van de snelheid voorin om de voorsprong uit te bouwen. Tottenham zal het spel moeten maken tegen Milan en dat zal niet makkelijk gaan. De voorspelling is daarom ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.70 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
149+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
54+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
477+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
57+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
232+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
454+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
226+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
411+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
129+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
96+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
451+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
265+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
214+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
568+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
61+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
113+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie