Voorbeschouwing: Vier Eredivisionisten vechten om één Europees ticket, wie deelt eerste slag uit?

Foto: Voorbeschouwing: Vier Eredivisionisten vechten om één Europees ticket, wie deelt eerste slag uit?

Op het laatste toegangsbewijs voor de Conference League na zijn alle Europese tickets verdeeld. Nog vier clubs maken kans op deze Europese plek. Wie begint de halve finales van de play-offs met een goed resultaat? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op sc Heerenveen – FC Twente en FC Utrecht – Sparta Rotterdam.

sc Heerenveen FC Twente

Kees van Wonderen moest halverwege dit Eredivisieseizoen enigszins terugkomen op zijn tactiek. Waar de Friezen voor het WK erg verdedigend speelden, werd er na de winterstop een veel minder behoudende tactiek gehanteerd. Dit resulteerde niet per se in betere resultaten, maar wel in meer enthousiaste fans. Winteraanwinst Osame Sahraoui zorgde voor spektakel op de vleugels en Sydney van Hooijdonk kroonde zich bijna tot topscorer.

Door een 2-0-overwinning op Go Ahead Eagles werd de laatste concurrent voor een plek in de play-offs uitgeschakeld. Als nu weer gewonnen zou worden, is het voor het eerst sinds januari dat twee thuisduels op een rij winnend worden afgesloten. Andries Noppert is weer fit en de kans is groot dat hij ook nu weer onder de lat mag starten. Achterin moet Van Wonderen het stellen zonder Sven van Beek en Joost van Aken.

De vijfde plek van FC Twente is natuurlijk een erg knappe prestatie, maar lang leek het erop dat de Tukkers nog wel op meer mochten hopen. Halverwege de competitie stonden Ron Jans en zijn spelers namelijk op de vierde plek, met slechts vier punten achterstand op koploper Feyenoord. In de laatste zeventien wedstrijden werden vier punten minder behaald dan in de eerste zeventien. De doelstelling is nu duidelijk: het winnen van de play-offs.

In drie van de laatste vier wedstrijden werd de nul gehouden, wat daarna niet tegen Ajax (3-1) lukte, alhoewel daar wel gewonnen werd. Jans moet het voor deze uitwedstrijd bij Heerenveen doen zonder Max Bruns, die sinds april met een enkelblessure is uitgeschakeld. Voorin zullen de ogen gericht zijn op Václav Černý. De Tsjechische vleugelaanvaller maakte dit seizoen dertien doelpunten, waarvan vier in de laatste vijf wedstrijden.

Wedtip sc Heerenveen – FC Twente

Het gaat het hele seizoen al lastig bij sc Heerenveen, terwijl FC Twente een veel stabielere jaargang achter de rug heeft. Voeg daaraan toe dat de laatste tijd vooral de Enschedese defensie indruk maakt en het is duidelijk wie de favoriet is. Daarom de tip: wedden op ‘FC Twente wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.07 bij Circus.

FC Twente wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam

FC Utrecht is zo ongeveer dit hele seizoen de gedoodverfde nummer zeven. Op die positie kwamen de Domstedelingen terecht na speelronde twaalf en sindsdien sloot de club alleen na speelronde zeventien het weekend niet af op de zevende plek. En dat terwijl er nog genoeg onrust was. Het ontslag van Henk Fraser kwam als een donderslag bij heldere hemel en de onervaren Michael Silberbauer moest het van hem overnemen.

Er veranderde weinig in de tweede seizoenshelft, al is Utrecht de laatste tijd goed bezig. Van de laatste zeven wedstrijden werden er vijf gewonnen; alleen Feyenoord en Ajax waren te sterk. De heenwedstrijd tegen Sparta gaat aan de neus van Mike van der Hoorn voorbij, die geschorst is na zijn rode kaart tegen FC Emmen. Modibo Sagnan wordt waarschijnlijk aangewezen als vervanger van de centrale verdediger.

De grootste verrassing van dit seizoen, zo zou je Sparta Rotterdam toch zeker kunnen noemen. Maurice Steijn leverde vorig seizoen een huzarenstukje door niet te degraderen en met een flinke renovatie in het team werden vriend en vijand verbaasd. De zesde plek is een uitstekende prestatie van Steijn en zijn mannen. Sparta sloot het seizoen af met twee ruime overwinningen, tegen de degradanten SC Cambuur (4-1) en FC Groningen (0-5).

Het moet voor Sparta toch echt een stuk beter dan de eerdere twee ontmoetingen met Utrecht, dat met 3-1 en 0-3 tweemaal flink te sterk was. Steijn koos in de laatste competitiewedstrijd tegen Groningen voor wat roulatie in zijn opstelling, maar nu zullen Joshua Kitolano en Koki Saito zeer waarschijnlijk terugkeren in de opstelling. Verder moet de coach kiezen tussen Mike Eerdhuijzen en de teruggekeerde routinier Adil Auassar.

Wedtip FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Een favoriet aanwijzen is voor deze wedstrijd een stuk lastiger. Sparta heeft het dit seizoen beter gedaan, maar FC Utrecht was in de onderlinge ontmoetingen een stuk sterker. De kans is groot dat ze beiden gaan scoren. Onze voorspelling is daarom ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.77 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:40
424+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1761+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
713+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
134+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
50+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
94+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
607+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
145+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
521+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
528+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
433+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
43+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
150+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
37+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
489+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
111+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
666+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
359+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
16+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie