Voorbeschouwing: kan PSV koploper Feyenoord onder druk zetten?

Foto: Voorbeschouwing: kan PSV koploper Feyenoord onder druk zetten?

PSV krijgt deze speelronde bezoek van hekkensluiter Cambuur. De Eindhovenaren staan een aantal punten achter op koploper Feyenoord en moeten blijven winnen om kans te blijven houden op een nieuwe titel. Cambuur kan natuurlijk elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd PSV – Cambuur.

PSV: teaminfo en vorm

De top van de Eredivisie zit erg dicht bij elkaar qua punten. Tussen koploper Feyenoord en PSV zitten bijvoorbeeld maar zes punten. Één punt meer of minder kan miljoenen schelen aan het einde van het seizoen. PSV wil natuurlijk meedoen aan de Champions League en zich mengen in de titelstrijd van de Eredivisie. In de komende tien wedstrijden zullen de Eindhovenaren dan ook geen punten mogen laten liggen, willen ze serieus meedoen.

In de vorige speelronde nam PSV het op tegen RKC Waalwijk. De club wist met 0-1 te winnen in Waalwijk. Johan Bakayoko was de gelukkige en zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. PSV speelde een uitstekende wedstrijd tegen RKC, maar wist dit uiteindelijk niet uit te drukken in doelpunten. Sinds het vertrek van Cody Gakpo is Xavi Simons de grote man bij PSV. De spelmaker trekt veel naar zich toe en behoort binnen een seizoen al tot de beste spelers van de competitie.

De laatste weken gaat het steeds beter met PSV. Na de winterstop had de ploeg het even lastig en werden er weinig wedstrijden gewonnen. In de laatste zes wedstrijden pakte PSV veertien punten. Ondanks deze uitstekende vorm is de ploeg toch een plekje gedaald op de ranglijst door de prestaties van AZ en Ajax, die nog iets beter waren.

PSV wint en beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Cambuur: teaminfo en vorm

Cambuur staat de laatste maanden vast in de degradatiezone van de Eredivisie. De club won dit seizoen slechts vier keer. In de laatste Eredivisiewedstrijd wist Cambuur wel met 4-1 te winnen van Go Ahead Eagles. Door deze overwinning is de achterstand van Cambuur nog maar twee punten op de nummer zestien. Mocht de club de komende weken nog een aantal keer winnen, dan kan de ploeg zich nog handhaven in de Eredivisie.

Het opvallende bij Cambuur is dat ondanks dat de ploeg laatste staat in de Eredivisie, de defensie niet zo veel doelpunten incasseert. Er zijn zeven ploegen in de Eredivisie die meer doelpunten tegen krijgen dan de Friezen. De ploeg scoort dit seizoen simpelweg te weinig. Zeventien treffers in 24 wedstrijden is te weinig om je als ploeg te handhaven in de Eredivisie.

Björn Johnsen en Mees Hoedemakers hebben beide drie doelpunten en daarmee zijn ze de topscorers van Cambuur. Dit zijn natuurlijk op zich veel te weinig doelpunten voor een topscorer van een voetbalclub. Maar als je bedenkt dat Johnsen pas onlangs werd aangetrokken en slechts vijf duels nodig had voor zijn goals, biedt dat zeker hoop voor de Cambuurfan.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen won Cambuur zowaar van PSV. De Friezen wonnen thuis met 3-0 van de Eindhovenaren. Dit was de eerste overwinning van Cambuur op PSV in de geschiedenis van de club. De andere duels tussen de twee ploegen werden dan ook bijna altijd door PSV gewonnen. In 2013 pakte Cambuur voor het laatst punten in Eindhoven door toentertijd gelijk te spelen.

Wedtip PSV – Cambuur

Cambuur wist de vorige ontmoeting tussen deze ploegen te winnen, maar PSV blijft de duidelijke favoriet voor dit duel. De Friezen staan laatste in de Eredivisie terwijl PSV zich in de bovenste regionen van de competitie terugvindt. De odds voor een overwinning van PSV zijn niet hoog waardoor dit het eigenlijk niet waard is. Daarom de tip: wedden op ‘PSV scoort meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.67 bij Unibet.

PSV scoort meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:50
0+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
2+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
22+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
24+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
53+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
248+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
76+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
39+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
96+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
340+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
282+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
750+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
299+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
756+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie