Voorbeschouwing: degradatiestrijd in de Serie A tussen Spezia en Hellas Verona

Foto: Voorbeschouwing: degradatiestrijd in de Serie A tussen Spezia en Hellas Verona

Met nog maar één speelronde te gaan in de Serie A kan er nog het een en ander veranderen in de Italiaanse competitie. Hellas Verona en Spezia nemen het op tegen AC Milan en AS Roma. Beide ploegen kunnen in de laatste speelronde van de competitie nog degraderen. Ondertussen kan Roma ook nog de zesde plaats in de competitie mislopen. Welke ploeg weet zich te handhaven op het hoogste Italiaanse niveau? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AC Milan – Hellas Verona en AS Roma – Spezia Calcio.

AC Milan – Hellas Verona

Het Milan van trainer Stefano Pioli heeft de titel niet kunnen verdedigen dit seizoen. Uiteindelijk kan de club toch aardig tevreden zijn met de resultaten. AC Milan schopte het tot de halve finale van de Champions League en gaat in de top vier eindigen. Het enige wat de Rossoneri nog van de vierde plaats kan houden is als de puntenmindering van Juventus nog wordt teruggedraaid.

Bij een overwinning van het team en een nederlaag van rivaal Internazionale kan Milan nog naar de derde plek van de Serie A klimmen. Wil de selectie dit voor elkaar krijgen, dan moet er wel worden gewonnen van Hellas Verona. Dat klinkt wellicht makkelijker dan het in werkelijkheid is. De tegenstander speelt tegen degradatie en dan komen er altijd extra krachten los. Met de vorm van Milan zit het in ieder geval wel goed. In de laatste wedstrijden won de club met 5-1 van Sampdoria en daarna werd er ook met 0-1 van Juventus gewonnen.

In de afgelopen drie seizoenen wist Verona knap rond de tiende plaats te eindige in de competitie. Dit seizoen gaat het daarentegen wat minder goed met de club. Momenteel staat Hellas op de achttiende plaats in de Serie A met 31 punten. Toch is het nog niet klaar voor het team van trainer Marco Zaffaroni. Spezia heeft net zoveel punten als Hellas Verona, waardoor de club bij een overwinning of gelijkspel zomaar zestiende kan worden en kan ontsnappen aan de degradatie.

Wedtip AC Milan – Hellas Verona

De selectie van Zaffaroni zal in dit duel uit een ander vaatje moeten tappen als in de afgelopen weken. In de laatste drie wedstrijden wist Verona slechts één punt te pakken. Alles komt aan op dit duel tegen Milan.

Milan is logischerwijs de favoriet voor deze wedstrijd. Hellas Verona staat nu op doelsaldo achter op Spezia en moet minimaal één punt pakken om hoop te houden op handhaving in de Serie A. Ondertussen zal Milan willen winnen om nog kans te maken op een derde plaats in de competitie, wat recht geeft op meer geld. Milan steekt in een betere vorm dan Verona en lijkt dan ook te gaan winnen. Tip: wedden op ‘AC Milan wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.82 bij Circus.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma – Spezia Calcio

Het team van José Mourinho zal erg balen van de verloren Europa League finale tegen Sevilla. AS Roma kwam nog op voorsprong, maar na een eigen doelpunt moest er een verlenging aan te pas komen. Uiteindelijk werd er verloren na een penaltyserie. Voor Mourinho was het zijn eerste Europese finale die hij verloor en hij was er duidelijk niet blij mee. Voor de club is het dan ook niet fijn dat er nu weer moet worden gepresteerd. Momenteel staat Roma zesde in de competitie en bij een nederlaag zou Juventus nog over ze heen kunnen gaan in de Serie A.

De vorm van Roma is eigenlijk dramatisch te noemen. In de competitie heeft het team al zeven wedstrijden niet meer gewonnen en met de verloren finale in de Europa League erbij heeft de club dus al acht duels op rij niet gezegevierd.

Onder leiding van Leonardo Semplici staat Spezia Calcio ondertussen op de zestiende plaats van de Serie A. Door een beter doelsaldo staat het team boven Hellas Verona, maar bij een nederlaag kan de club dus zomaar nog degraderen. Eigenlijk moet er dus worden gewonnen door Spezia om het in eigen hand te houden.

Kijkend naar de resultaten zou een overwinning op Roma er in kunnen zitten. In de laatste drie duels werden er vier punten gepakt, waardoor Spezia van de achttiende plaats naar de zeventiende plek is gestegen. Er werd onder andere van AC Milan gewonnen en gelijkgespeeld tegen Lecce. Torino was afgelopen speelronde wel te sterk, maar de vorm is beter dan bij tegenstander Roma.

Onze voorspelling

Een aantal dagen na een verloren Europese finale moeten spelen zal geen pretje zijn voor de spelers van AS Roma. Voor Spezia lijkt dit dan ook het perfecte moment te zijn om de ploeg van Mourinho te treffen. Dit is het kwetsbaarste dat Roma dit seizoen is geweest en hier zal Spezia dankbaar gebruik van willen maken. Tip: wedden op ‘Spezia wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.10 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:24
39+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
15+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
56+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
89+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
127+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
44+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
174+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1511+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
48+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
189+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
255+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
35+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
124+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
133+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
213+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4086+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
255+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie