Voorbeschouwing: de Eredivisie nadert een zinderende ontknoping

Foto: Voorbeschouwing: de Eredivisie nadert een zinderende ontknoping

De titelstrijd kan dit weekend beslist worden, als PSV niet wint en Feyenoord dat wel doet. En ondertussen strijden Ajax en AZ in een direct ontmoeting om plek drie en stiekem ook nog een beetje plek twee. Sensatie gegarandeerd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Sparta Rotterdam – PSV, Ajax AZ en Excelsior – Feyenoord.

Sparta Rotterdam PSV

Zaterdag aan het begin van de avond trapt Sparta af op het eigen Kasteel. De Rotterdammers zijn de grote verrassing van dit Eredivisieseizoen en hopen de vijfde plek in handen te kunnen houden. Een directe aanval van FC Twente werd afgeslagen (3-3) en verder werd in de afgelopen zeven wedstrijden alleen van Feyenoord verloren. In vier van de laatste zeven duels scoorden beide teams.

PSV leeft op een roze wolk want het lukte twee keer achter elkaar om Ajax te verslaan. Daardoor mogen de mannen van Ruud van Nistelrooij zich nu de nummer twee van de Eredivisie noemen, alsmede bekerwinnaar. Maar het seizoen is nog niet ten einde en die tweede plek moet wel in handen blijven. Elf van de laatste twaalf wedstrijden werden gewonnen dus de goede vorm is er in elk geval.

Shurandy Sambo moet bij Sparta verstek laten gaan na zijn twee gele kaarten tegen FC Twente. Ook lijkt dit duel nog te vroeg te komen voor Bart Vriends. Achterin liggen zodoende kansen voor Mike Eerdhuijzen en Dylan van Wageningen. Bij PSV verschijnt Walter Benítez weer onder de lat, terwijl Ibrahim Sangaré er door een schorsing niet bij is. Daardoor mag Érick Gutiérrez weer uitkijken naar een plekje in de basisopstelling.

Wedtip Sparta Rotterdam – PSV

PSV is de laatste weken uitstekend in vorm en zal er alles aan doen om die lijn door te trekken op het Kasteel. Dit is een potentiële bananenschil voor de nummer twee, maar de Eindhovenaren lijken professioneel genoeg om die te ontwijken. Daarom de tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.54 bij Unibet.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – AZ

De vraag is bij Ajax vooral of de gifbeker inmiddels al helemaal leeg is. De 3-0 bij PSV was al een enorme afgang voor de regerend landskampioen en het demasqué van de bekerfinale veranderde daar niets aan. En dan moet er ook nog eens tegen AZ een directe aanval op de derde plek afgeslagen worden. Het is inmiddels niet ondenkbaar dat de Amsterdammers het seizoen gaan eindigen op een teleurstellende vierde plek.

Waar de donkere wolken samentrekken boven de ArenA, is het in Alkmaar hartje zomer. Twee weken geleden werd Anderlecht uitgeschakeld in de Conference League, waarna de jeugd van AZ ook nog eens de Youth League won. Vertrouwen genoeg bij de Alkmaarders. Na een slechte reeks begin vorige maand lijkt AZ met drie zeges op rij zonder tegengoal de weg naar boven ook weer gevonden te hebben.

Ajax weet dat Ahmetcan Kaplan en Kian Fitz-Jim er niet bij zijn, maar coach John Heitinga hoopt toch wel weer over Devyne Rensch en Mohammed Kudus te kunnen beschikken. De kans is aanwezig dat Brian Brobbey wederom naar de bank verhuist, waardoor Dušan Tadić als spits mag acteren. AZ moet het nog steeds stellen zonder Bruno Martins Indi, Dani de Wit en Jesper Karlsson. Wel lijken Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis weer fit genoeg om te kunnen spelen.

Onze voorspelling

Normaliter zou je qua spelersmateriaal en budget de thuisploeg moeten kunnen aanduiden als favoriet, maar zo gemakkelijk gaat dat hier niet. Ajax is een dolend schip, waar AZ de boel weer een beetje op orde heeft. Het kleine broertje kan wel eens gaan winnen. Onze voorspelling is daarom ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.50 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Excelsior – Feyenoord

Dan de Rotterdamse burenruzie. Het kleine broertje Excelsior voelt de hete adem van degradatie inmiddels wel flink in de nek. Nog vier wedstrijden te gaan en voorlopig staan de Kralingers op de zestiende plek. FC Emmen, FC Volendam, Vitesse en Fortuna Sittard staan binnen vier punten afstand, dus die zijn wel bij te halen. De recente zeges op SC Cambuur (4-1) en Go Ahead Eagles (2-1) geven wat rust. Recentelijk werd alleen van PSV verloren.

Het kan zondag zover zijn. Wanneer het PSV niet lukt om van Sparta te winnen, heeft Feyenoord aan een zege in Kralingen genoeg. Het is alleen jammer voor de Rotterdammers dat het feestje op de Coolsingel pas over een week plaatsvindt, dus hoopt Feyenoord dan thuis tegen Go Ahead kampioen te worden. De ploeg van Arne Slot mag met recht een verdiende kampioen genoemd worden. De laatste tien competitieduels werden gewonnen en er werd al 23 duels op rij niet verloren in de Eredivisie.

Excelsior moet het stellen zonder Maxime Awoudja, Adrian Fein, Jacky Donkor en Vicente Besuijen. Daar staat wel tegenover dat Kik Pierie weer volledig fit lijkt. De huurling moet zorgen voor meer rust in de defensie. Bij Feyenoord is het vrij overzichtelijk. Mimeirhel Benita en Patrik Wålemark zijn geblesseerd en het is de vraag hoe fit Quentin Timber is. Hij kan zomaar als invaller zijn Eredivisie-rentree maken in dit duel.

Wedtip Excelsior – Feyenoord

PSV is de favoriet tegen Sparta, dus de kans is groot dat dit nog net niet de kampioenswedstrijd wordt voor Feyenoord. Hoe dan ook lijkt het wel duidelijk dat deze wedstrijd ruim gewonnen gaat worden door de grote broer. Onze voorspelling is daarom ‘Feyenoord wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.39 bij Circus.

Feyenoord wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:15
17+
‘Opmerkelijke Ajax-bliksemterugkeer’
14:51
28+
Vermoedelijke opstelling PSV: met Ibiza-kater tegen RKC
14:35
7+
Trauner: “Dat is nog steeds een doel van me”
14:19
195+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
28+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
971+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
154+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
97+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
169+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
35+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
155+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
784+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
106+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
76+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
111+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
465+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
62+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
192+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
41+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie