‘Volstrekt krankzinnige transfer Barcelona’

Foto: ‘Volstrekt krankzinnige transfer Barcelona’

De transfer van Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal naar FC Barcelona is rond. De Catalanen hebben de deal nog altijd niet officieel aangekondigd, maar voorzitter Joan Laporta liet zich gisteren juichend zien bij het Camp Nou-stadion.

Barça heeft een behoorlijk tumultueuze transferperiode achter de rug: Ferran Torres werd voor 55 miljoen euro opgepikt bij Manchester City, Adama Traoré kwam op huurbasis (met optie tot koop ter waarde van dertig miljoen) over van Wolverhampton Wanderers en vlak voor de deadline werd Aubameyang dus nog binnengehaald. Maar… wat moet oefenmeester Xavi Hernández precies met deze aanvallers?

Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “De Gabonees (Aubameyang dus, red.) voldoet aan alle kenmerken van een miskoop. Hij speelde op 6 december voor het laatst een wedstrijd, maakte zichzelf bij Arsenal onmogelijk met onprofessioneel gedrag en kampt met fysieke problemen aan het hart waarvan de ernst onbekend is. Bovendien bleek Aubameyang eerder ongeschikt als spits voor combinatievoetbal. Mikel Arteta posteerde hem bij Arsenal daarom aan de zijkant. Op die plek van linker aanvaller heeft Xavi met Memphis Depay, Martin Braithwaite, Ferran Torres, Ez Abde en de momenteel geblesseerde Ansu Fati reeds vijf kandidaten tot zijn beschikking.”

“Even krankzinnig als onbegrijpelijk”

José Maria Bartomeu deed onnavolgbare dingen als Barça-president, maar Laporta kan er óók wat van… “De wisseling van de bestuurlijke macht heeft aan dit soort grabbeltontransfers geen einde gemaakt. Uit een bak met grote namen lijken haast willekeurig spelers getrokken worden. Anders valt lastig te verklaren dat Barcelona uitkomt bij Aubameyang en Adama Traoré na een winter waarin Álvaro Morata de gedroomde versterking was. Van een spits die uitblinkt als kapstok voor het combinatiespel naar een dribbelaar zonder rendement en een sprintkanon met gedragsproblemen. Welkom in de wondere wereld van Barcelona. Waar de transferpolitiek even krankzinnig als onbegrijpelijk is.”

Verdien 2.25 keer je inleg als Barça van Atlético wint!

Krankzinnig?

  • Ja!
  • Nee…
613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie