Volop lof voor Dessers: “Hij is een fenomeen aan het worden”

Foto: Volop lof voor Dessers: “Hij is een fenomeen aan het worden”

Cyriel Dessers (27) kan vanavond geschiedenis schrijven met Feyenoord. De Belgische spits kan met de Rotterdamse club de finale van de allereerste editie van de Conference League halen. Daarvoor zullen de Rotterdammers donderdagavond wel moeten afrekenen met Olympique Marseille. 

In Frankrijk verdedigt Feyenoord een 3-2-voorsprong. Dessers had een groot aandeel in die uitgangspositie. De spits tekende in De Kuip voor zowel de 1-0 als de 3-2. Bij Feyenoord is Dessers dankzij zijn belangrijke goals uitgegroeid tot een publiekslieveling. De club wil hem houden en is daarvoor op zoek naar financiële middelen. Dessers, die gehuurd wordt van KRC Genk, zou vier miljoen euro moeten kosten.

Fenomeen 

Ex-Feyenoorder John van Loen toont zich verbaasd over de evolutie van Dessers. “Hij is een fenomeen aan het worden. Niemand had verwacht dat hij zo veel zou scoren bij Feyenoord. Als hij vanavond ook nog scoort in de tweede halve finale, wat gebeurt er dan?”, klinkt het bij Nu.nl. De spits van weleer ziet Dessers in één iets uitblinken. “Het is niet dat hij drie man voorbij gaat en een mooie actie maakt. Maar hij staat wel op de goede plek.

Dessers liet ook in het verleden al zijn klasse zien in Nederland. In dienst van Heracles Almelo werd hij topschutter van de Eredivisie met vijftien goals. Genk kocht hem daarop voor vier miljoen euro, maar in Limburg vlotte het niet echt voor de geboren Leuvenaar. Feyenoord gooide hem op huurbasis een reddingsboei toe. Dat bleek een gouden zet voor Dessers, die zich als een vis in het water lijkt te voelen in De Kuip.

TIP: 8.50x je geld als Dessers de eerste goal van de wedstrijd maakt! Pak €250 welkomstbonus bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Dessers uitgegroeid tot je favoriete Feyenoord?

  • 100%
  • Nee, dat niet
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie