Volendam scoort vijfmaal in tweede helft tegen Jong PSV

FC Volendam is dit seizoen nog niet het elftal van vorig seizoen, maar vrijdagavond draaide het lekker in het vissersdorp. Het Andere Oranje’ stuurde Jong PSV met een 5-1 nederlaag huiswaarts.

Halverwege stond het opvallend genoeg nog 0-0 in Volendam. Dat mochten vooral de oranjehemden zich aanrekenden, want zij kregen voldoende mogelijkheden om de score te openen. Zo kwam Internazionale-huurling Samuele Mulattieri maar een beetje tekort om de bal in het lege doel te werken.

Vier minuten na rust was het alsnog raak voor FC Volendam. Feyenoord-huurling Francesco Antonucci werkte de bal tegen de touwen. Boy Duel besliste het duel vervolgens met twee doelpunten alvorens Mulattieri en Giannis Iatroudis hun eerste Volendam-optreden bekroonden met een treffer.

Mathias Kjölö redde bij 4-0 nog wel de eer voor Jong PSV. FC Volendam en de PSV-talenten staan met negen punten nu allebei in de brede middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

Ook Excelsior slaat in tweede helft toe

Excelsior scoorde vrijdagavond maar twee keer, maar volgde wel het Volendam-kunstje door in de tweede helft toe te slaan. In de 52ste minuut brak Julian Baas de ban tegen MVV Maastricht alvorens Elías Már Ómarsson kort daarna de voorsprong verdubbelde. Excelsior heeft nu tien punten.