Vivianne Miedema onthult ‘vervanger’ bij Oranje Leeuwinnen

Foto: Vivianne Miedema onthult ‘vervanger’ bij Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen maken zich op voor het aanstaande WK in Australië en Nieuw-Zeeland, maar Vivianne Miedema gaat sowieso niet mee naar het mondiale eindtoernooi. De veelscorende spits is (zwaar) geblesseerd en moet het kampioenschap dus aan zich voorbij laten gaan. Maar… wie moet haar vervangen op de nummernegenpositie? In gesprek met Anouk Hoogendijk en SoccerNews.nl doet ze zélf een duit in het zakje.

Geblesseerde Vivianne Miedema blikt vooruit op WK

Eerst noemt Miedema een aantal namen: “Gelukkig hebben we best wel veel opties, met Lineth (Beerensteyn, red.), met Fenna Kalma, met Katja (Snoeijs, red.). Die allemaal heel veel goede wedstrijden gespeeld dit jaar. En sommige meiden zijn ook echt in vorm, dus ik ben heel benieuwd.”

De goalgetter vindt echter niet dat bondscoach Andries Jonker één vervanger aan moet wijzen: “Hij moet niet echt kijken naar de vervanger van Miedema, maar gewoon naar iemand die iets anders gaat geven aan het team.” En misschien wordt dat dus ook wel elke wedstrijd iemand anders: “Ja, dat denk ik wel. Andries heeft het team heel flexibel gemaakt, meerdere speelsystemen. Na het EK hebben we echt wel weer de weg omhoog ingezet, en ik ben wel heel benieuwd om het Nederlands elftal te zien aankomende zomer.”

Nieuw elan door Jonker

Miedema raakte in december geblesseerd aan haar knie, maar daarvóór maakte ze kennis met Jonker: “Ik ben er maar één keer geweest sinds september en daarna niet meer. Maar ik zit regelmatig met Andries aan de telefoon en volgens mij klikt het heel goed op persoonlijk vlak. Hij weet mij te motiveren, hij geeft ons zelfvertrouwen. En tactisch, ja, hij loopt natuurlijk al zo lang mee in het voetbal dat hij heel veel rust uitstraalt. Dat hebben we hard nodig als team en dat geeft hij aan het team, dus dat is fijn.”

Winnen de Leeuwinnen het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

SN Matchday

Het interview met Miedema is onderdeel van onze laatste SN Matchday-video, rond de Champions League-finale tussen VfL Wolfsburg en FC Barcelona (2-3). Bij SN Matchday bezoekt SoccerNews.nl een bijzondere wedstrijd. Op die manier kan jij een wedstrijd op een geheel andere wijze beleven. Houd onze SN Matchday-pagina in de gaten voor meer bijzondere SN-wedstrijden.

Wie moet Miedema vervangen?

  • Beerensteyn
  • Snoeijs
  • Kalma
648+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie